26 вересня відбулась 9-та українсько-польська конференція з дитячої оториноларингології ЄВРОЛОР-2020 у онлайн форматі.

Попри умови карантину, цей захід зібрав лекторів з багатьох країн світу. Лектори з України, Польщі, Бельгії та США доповідали про найрізноманітніші ЛОР захворювання та їх сучасні методи лікування. В конференції брали участь більш ніж 1000 лікарів з усієї України.

Відкрили конференцію президент Асоціації дитячих оториноларингологів України, проф. Анатолій Косаковський та віце президент Асоціації дитячих оториноларингологів України Федір Юрочко. Першою була доповідь проф. Косаковського про досвід застосування електрозварювальної технології в дитячій отоларингології.

Учасники конференції мали можливість прослухати понад 25 доповідей на різноманітні теми, кілька з яких: ларингомаляція (Ярослав Шидловський), туберкульоз у практиці ЛОРа (Войцєх Домка), медіальна максилектомія (Корнель Щигельський), передвушні нориці (Володимир Шкорботун), естетична отопластика (Андрій Різник), внутрішньочерепні отогенні ускладнення (Катерина Амернік), ендоскопія під час медикаментозного сну (Василь Шеремета) та ще багато інших лекцій з отології, ринології, ларингології.

Родзинкою цьогорічної конференції був майстер-клас «Техніка кісткової облітерації (ВОТ) при хронічних середніх отитах. Step-by-step», який провів проф. Анджей Жаровський (Антверпен, Бельгія). А також сателітний симпозіум «Радіологія в оториноларингології» за участі Миколи Бігуна, Федіра  Юрочка, Дзвінки Копанської (Україна).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу