15 грудня 2020 р. відбувся вебінар «Сприяння сталому розвитку: роль вищої освіти – плани, прогрес та цінності». Організатори заходу: Міжнародна асоціація університетів і Magna Charta Universitatum. Участь у заході взяли представники НМАПО імені П.Л. Шупика.

На цьому вебінарі спікери Hilligje van’t Land, Eva Wiberg, Sijbolt Noorda та понад 70 учасників з цілого ряду країн обговорювали питання: як вища освіта сприяє сталому розвитку на інституційному рівні та якою може бути її синергія з суспільством у цілому, у контексті досягнення Цілі сталого розвитку 8 («Гідна праця та економічне зростання». Нагадаємо, що цією Ціллю ООН передбачає «сприяння безперервному, всеохопному і сталому економічному зростанню, повній і продуктивній зайнятості та гідній праці для всіх».

Під час панельного обговорення, Sijbolt Noorda, голова правління Magna Charta Obsrvatory, представив  перспективи лідерства та цінностей в сучасному світі. Eva Wiberg  з університету в Гьотеборзі (Швеція) презентувала конкретні приклади того, як університети можуть брати участь у суспільному розвитку на національному та міжнародному рівнях. Вона зазначила, що згаданий університет першим у світі впровадив систему екологічного менеджменту і отримав відповідний сертифікат ISO14001. Hilligje van’t Land зупинилася на консолідуючій ролі Міжнародної асоціації університетів у розбудові сталого суспільства та середовища. Доповідачка надала відповідні корисні онлайн ресурси, які можуть бути використані також і в практиці вищої освіти в Україні.

Отже, після цього заходу планується більш тісна співпраця між НМАПО імені П.Л.Шупика, з однієї сторони, та Міжнародною асоціацією університетів і Magna Charta Universitatum – з іншої.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу