Google search

 
 

У медичному часописі «Ваше здоров’я» опублікувано інтерв’ю з начальницею навчально-методичного відділу Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, доцентом Ольгою Вернер.

Оскільки згідно з новим наказом МОЗ України від 19.01.2021 № 74 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України», зареєстрованим у Мін’юсті від 15.03.2021 за № 319/35941, передбачено, що врахування балів за підвищення кваліфікації на циклах тематичного удосконалення в закладах (на факультетах) післядипломної освіти, в тому числі за змішаною (денною та дистанційною) формою освіти, здійснюватиметься не більше 2 разів на 5 років, незалежно від кількості пройдених циклів тематичного удосконалення, Ольга Вернер дає відповіді на наступні питання:

  1. Раніше передбачалося, що у 2020 році кожен лікар мав набрати 50 балів БПР, а в 2021 році вже 100. Чи змінилася ця норма через те, що лікарі цьогоріч працюватимуть в умовах епідемії і їм точно буде не до заробляння подвоєної кількості балів?
  2. Чи можна заробити всі необхідні бали дистанційно?
  3. Чи впливає кількість набраних балів на рівень присвоєної кваліфікації, тобто чи можуть за понаднормову їх кількість присвоїти вищу кваліфікацію, ніж була б передбачена без таких успіхів?
  4. Коли можна отримати наступну кваліфікаційну категорію?
  5. Чи переходитимуть надлишкові бали на наступний рік?
  6. Якщо торік атестації не проводилися, чи враховуватимуться 50 зароблених за той період балів при поданні документів на чергову атестацію у 2021 році?
  7. Чи враховуються бали, які лікар отримав не за своєю спеціальністю?
  8. Коли й куди подавати портфоліо в період карантину, чи не змінилися вимоги до його оформлення та способу подачі?
  9. Як дізнатися, коли потрібно проходити атестацію?
  10. Хто і як вирішує: лікар проходитиме БПР за розподілом ДОЗ чи за кошти, котрі “вільно ходять” за курсантом?

Відповіді на запитання читайте за посиланням:

https://www.vz.kiev.ua/yak-zmineno-vymogy-do-atestatsiyi-i-z-yakym-bagazhem-do-neyi-gotuvatysya/

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 62.75% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 64.25% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 57% - 4 Голосів

Загальна оцінка матеріалу