Google search

 
 

У медичному часописі  «Ваше здоров’я» опубліковано інтерв’ю ректора НУОЗ України імені П. Л. Шупика академіка НАМН України Юрія Вороненка присвячене зміні типу і назви нашого закладу. Що ж спонукало до змін та що нового слід  очікувати у роботі університету?

«Кошти вирішують якщо не все, то дуже багато. Як приклад – ми впровадили таку освітню інновацію,  як симуляційне навчання (створено Центр симуляційних методів навчання, подібних якому в Україні небагато). Однак аби зробити досконалу симуляційну операційну зі всіма приладами, підключеними до манекенів та до комп’ютерів зі спеціальним програмним забезпеченням, із підведенням кисню, води, освітлення тощо, треба інвестувати мінімум декілька десятків мільйонів гривень. У перспективі ж – для забезпечення необхідної якості підготовки лікаря – це потребує фінансування державою за окремою бюджетною програмою, але наразі фінансуємо наш центр самі.

Однак все це плинне. У столітній історії нашого закладу були й складніші часи. Переконаний, що динамічний розвиток університету продовжиться».

«Університет намагається йти в ногу з потребами ринку. Для цього щороку запроваджуємо сотні (!) нових навчальних планів і програм різних форм продовженого навчання. Кожен бажаючий може переконатися в цьому, відвідавши сайт університету. Так само онлайн можна зареєструватися на навчання. Нині стрімко прогресують неформальна та інформальна освіта, які потрібні лікарям не тільки для отримання необхідних атестаційних балів, а й передусім для розширення навичок із застосуванням сучасних технологій.

На зміну обов’язковим ПАЦ та тривалим циклам ТУ прийшли сучасні форми навчання: майстер-класи, симуляційні тренінги, тематичні школи, семінари та навчальні круглі столи, одно-двотижневі монотематичні цикли вдосконалення, у тому числі за допомогою дистанційних цифрових технологій. З’явилася можливість навчатися на інтернет-ресурсах, вебінарах, під час різних телемостів та науково-практичних конференцій, які ми щороку проводимо десятками. 

У ринковій «ніші» додипломної освіти ми також цілком готові до конкуренції, адже перелік наших освітніх послуг досить вузький (таких немає в інших університетах), вони надаються висококваліфікованими фахівцями у відомих клініках».

Більше читайте за посиланням:

https://www.vz.kiev.ua/yurij-voronenko-nash-zaklad-davno-vyjshov-za-mezhi-pislyadyplomnoyi-osvity/ 

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 80% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 81% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 81.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу