Google search

Макролідні антибіотики все ще занадто часто використовуються для лікування запальних захворювань горла і респіраторних інфекцій, незважаючи на широку поширеність бактеріальної резистентності до азитроміцину та еритроміцину.

Намагаючись допомогти клініцистам визначити пацієнтів-носіїв бактерій, які можуть викликати стійкість до двох поширених антибіотиків, американські вчені розробили новий генетичний тест.

Тест виявляє бактерії, що несуть певний комплект генів, так званого макролідного відтоку (macrolide efflux), який зумовлює стійкість мікроорганізму до еритроміцину і азитроміцину, поширених антибіотиків, які часто використовують для лікування респіраторних захворювань, таких як гострий фарингіт.

Новий аналіз здатний виявити вищезгаданий генетичний комплекс протягом 10 хвилин - це незрівнянно швидше, ніж стандартні бакпосіви. Як вважають автори інновації, ця інновація стане частиною глобального рішення зростаючої проблеми стійкості до протимікробних препаратів. «Ми думаємо, що це переломний момент в лікуванні поширених захворювань», - коментують розробники.

За матеріалами http://pharma.net.ua

Читайте також