Google search

19 травня більшість країн світу святкують «Всесвітній день сімейного лікаря», який впроваджено у 2010 р. Всесвітньою радою сімейних лікарів WONCA.

Інститут сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика вітає всю медичну спільноту нашої країни та всієї земної кулі з Всесвітнім днем сімейного лікаря.

Це свято розповсюджується не лише на лікарів загальної практики – сімейних лікарів, медичних сестер, але й на родину, а це близько 40 млн. населення в нашій країни і мільярди людей на нашій планеті.

В цей святковий день, враховуючи пріоритетність розвитку первинної медичної допомоги у загальному контексті реформування системи охорони здоров’я, з метою підняття престижу сімейної медицини та привернення уваги органів місцевого самоврядування до вирішення її становлення, медична спільнота України звертається до Президента України з проханням підтримати запровадження на державному рівні та щорічного відзначення 19 травня професійного свята «День сімейної медицини». Зазначене професійне свято сприятиме підвищенню соціального статусу та престижу медичних працівників, що здійснюють свою професійну діяльність на рівні закладів первинної медичної допомоги і це важливий крок щодо розвитку охорони здоров’я в різних країнах.

 

Ще раз вітаємо всіх зі святом сімейної медицини!

Бажаємо Миру, Здоров’я, Щастя і Божої Благодаті!