Google search

Цього тижня відбулася чергова серія зустрічей міжсекторальних робочих груп зі Спільної зовнішньої оцінки, у яких працюють експерти з нашого закладу https://nuozu.edu.ua/n/n/7860-zdorovia-v-usi-polityky-zasidannia-robochykh-hrup.

Зважаючи на літо, участь у роботі можна було взяти і очно – на території Президент-Готелю у Києві, і заочно – у режимі відео-конференції. Постійними членами робочої групи з комунікації ризику є представники Бюро ВООЗ в Україні, МОЗ, ЦГЗ, ДСНС, МВС, Нацполіції, Міністерства оборони України, Держпродспоживслужби, Інституту громадського здоров’я імені О.М. Марзєєва. НУОЗ України імені П.Л.Шупика у цій поважній структурі представляє завідувач відділу комунікацій Костянтин Балашов.

Зважаючи на основну мету зустрічі – підбиття підсумків колективної роботи та загальної оцінки потенціалу України у сфері комунікації ризику,  на зустріч були запрошені експерти Бюро ВООЗ в Україні у сфері комунікації ризику Тетяна Долгова та Лада Якименко. Головували під час засідання Ірина Набокова та Ганна Терещенко (Бюро ВООЗ в Україні).

Під час зустрічі члени робочої групи мали оцінити спроможність нашої країни здійснювати комунікації ризику за такими напрямами, як наявні системи комунікації ризику щодо незвичайних подій та надзвичайних ситуацій, партнерська координація для комунікації ризику у надзвичайних ситуаціях, оповіщення громадськості в надзвичайних ситуаціях, спілкування з громадами, що постраждали, робота зі сприйняттям, ризикованою поведінкою та дезінформацією.

Учасники заходу відзначили вагому роль, яку відіграють нові інтернет-медіа, зокрема соціальні мережі, в реагуванні на надзвичайні події у сфері громадського здоров’я, необхідність системного розвитку системи комунікації та відповідної підготовки фахівців громадського здоров’я та лікарів.

Нагадаємо, що експерти НУОЗ України імені П.Л. Шупика є членами трьох робочих груп Спільної зовнішньої оцінки. У робочу групу з імунізації входять завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології професор Алла Волоха та доцент Федір Лапій, а членами робочої групи з кадрових ресурсів є проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій і завідувач кафедри громадського здоров’я професор Ірина Хоменко.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 82.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 86.25% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 72.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу