Google search

Жашківський кінний завод був заснований в 1999 році й спеціалізується на розведенні, вирощуванні та тренінгу коней західноєвропейських порід. Досягненням заводу є його поголів’я, яке складається з жеребців і кобил, 95% з яких еліт-класу, більшість з яких премійовано в Німеччині. У цих тваринах захоплює все – сила, краса, швидкість, чарівність, а головне – відданість людям. Крім безпосереднього розведення, завод активно інвестує в кінний спорт, основою для якого є Жашківська кінноспортивна школа. Вченими доведено, що спілкування з кіньми приносить безліч позитивних емоцій та користь здоров’ю.

Далі співробітників Академії вирушили до скельного каньйону на річці Гірський Тікич (вік якого оцінюється в 2 млрд. років) біля с. Буки.

«Маленька Швейцарія» - так гордо називають Букський каньйон жителі навколишніх сіл і пишаються, що він потрапив в список претендентів на перемогу в конкурсі «7 природних чудес України». Сам каньйон невеликий, близько 2,5 км і тягнеться з  півночі на південь. Води Гірського Тікича стрімко скочуються з брил граніту, тим самим створюючи гучний двохметровий водоспад – перекат «Вир», який з 1972 р. є пам’яткою місцевого значення. Біля нього ще в ХІХ столітті побудували великий водяний млин, від якого збереглися тільки фрагменти. Скелі в окремих місцях досягають 20 - 40 метрів заввишки, а численні валуни і перекати прикрасять будь-який кадр. Тут завжди чисте повітря та надзвичайно красива місцевість.  

На цій чарівній ноті екскурсія завершилась. Задоволені співробітники вдячні профспілковому комітету НМАПО імені П. Л. Шупика за організацію такої цікавої та змістовної подорожі.

Читайте також