Google search

 
 

Делегація НМАПО імені П.Л. Шупика відвідала столицю Польщі, де за сприяння Посольства України відбулося підписання Меморандуму про академічну співпрацю між нашою Академією і Варшавським медичним університетом.

У проведених заходах українську сторону представили проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій та завідувач кафедри оториноларингології професор Володимир Шкорботун. Підписанню двостороннього меморандуму між закладами передували професійні контакти у сфері отоларингології, ендокринології та ендокринної хірургії (детальніше за посиланням https://www.nuozu.edu.ua/n/n/5309-posylennia-ukraino-polskoi-spivpratsi-u-bezperervnomu-profesiinomu-rozvytku-likariv). Меморандум дозволяє їх зміцнити та поширити на інші медичні сфери.

Варшавський медичний університет (Warszawski Uniwersytet Medyczny) був заснований 1809 року.

Найбільший польський заклад вищої медичної освіти, в якому проводиться навчання студентів за 14 спеціальностями, також проводиться післядипломне навчання, докторантура, курси спеціалізації та вдосконалення. У виші навчається понад 9 тисяч студентів, у тому числі понад 700 іноземців. В університеті працює близько 1700 науково-педагогічних працівників, у тому числі 167 професорів.

У рамках програми «Erasmus+» навчальний заклад співпрацює з 106, а в межах програми «Central European Exchange Program for University Studies» (CEEPUS) співпрацює з 15 зарубіжними учбовими закладами вищої освіти.

Університет реалізує обмін стипендіальними програмами для студентів і викладачів, а також багатосторонні проекти. Науковці Варшавського медичного університету є не тільки партнерами у міжнародних проектах, але й беруть участь у процесі оцінювання проектів у Європейській комісії.

Читайте також