Google search

 
 

20 грудня 2019 року відбулось засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Засідання відвідав проректор НМАПО імені П.Л. Шупика з  науково-педагогічної роботи професор Олександр Толстанов. До цього поважного професійного зібрання його обрали вже удруге з терміном повноважень до 2021 р. включно.

Також до комісії увійшов завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології професор Юрій Фещенко.

Головувала на засіданні Міністр охорони здоров’я України пані Зоряна Скалецька, вступивши з доповіддю «Державна стратегія у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року: на шляху до досягнення Цілей сталого розвитку та подолання епідемій ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів В та С в Україні».

На засіданні також розглянули та затвердили процедурні документи з підготовки та подання до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією нового запиту на фінансування програм з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу у 2021 - 2023 роках.

Третє розглянуте на засідання питання стосувалось результатів оцінки Секретаріату Національної ради у 2019 році та самооцінки виконання нею кваліфікаційних вимог Глобального фонду до координаційних механізмів країн, а також схвалення плану вдосконалення її діяльності.

За результатами розгляду, роботу Секретаріату у 2019 році визнано відмінною та затверджено План вдосконалення діяльності Національної ради.

Читайте також