Google search

 
 

Одним із найбільш розповсюджених захворювань шкіри є атопічний дерматит (на тлі 2,5 тисяч різноманітних дерматозів). Досить часто дерматолог зустрічається із клінічними помилками, особливо в період розвитку інституту сімейного лікаря. 

6 років тому професор Лідія Калюжна, яка вже протягом багатьох років є консультантом-дерматологом лікарні ОХМАТДИТ, вийшла з пропозицією створити «Українську школу атопічного дерматиту», яка би була зорієнтована не тільки на дерматологів, але і на сімейних лікарів, алергологів, педіатрів. Без вагань підтримав,  підхопив цю ідею і запропонував новітнє телемедичне забезпечення професор Озар Мінцер.

Саме така співдружність під егідою спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ та НМАПО імені П.Л. Шупика дозволила чітко і щомісячно виходити в телемедичному ресурсі для лікарів всіх спеціальностей. Ця Школа пропонує доповіді провідних клініцистів України із різних напрямів. Ще не було жодного разу, щоб ці 40 професорів відмовились від пропозиції бути з нами.

Вже відбулось майже 50 Шкіл, на яких лікарі дерматологи, педіатри, алергологи, сімейні лікарі прослухали лекції найвидатніших професорів.

Дуже важливо, що така Школа дає можливість вчити і наше майбутнє – лікарів-інтернів. Важко перерахувати всі проблеми, які підіймались на цих Школах: помилки в діагностиці атопічного дерматиту, васкуліти шкіри, нове в діагностиці алергічних захворювань, целіакія, генодерматози, вроджений сифіліс, вакцинація при атопічному дерматиті, токсикодермії, харчова алергія, психодерматози, захворювання шкіри у вагітних, інфекційні екзантеми та багато інших. Тематика розширюється, завжди лікарям пропонують і розбір надзвичайних клінічних випадків. Надихає інтерактивне спілкування із лікарями: можливість відповідати на питання, вислухати про лікарський досвід.

Після кожного спілкування приємно читати в інтернеті позитивні відгуки лікарів та їх пропозиції щодо тематики наступних Шкіл актуальної для практичної охорони здоров’я.

Слід зауважити, що Школа виникла ще до сучасних вебінарів, майстер-класів, крім того  вона не несе вантаж фармфірм. Все це було б неможливим без чіткої та бездоганної роботи колективу кафедри інформатики під керівництвом професора Мінцера та особистого спілкування та «ідеологічного забезпечення» (тобто звернення із пропозиціями до доповідачів) професора Калюжної. Працюємо далі.

Читайте також