Google search

 
 

09 - 10 вересня 2020 року в НМАПО імені П. Л. Шупика відбулось планове засідання вченої ради.

Із  урахуванням  нормативних вимог та поточної епідемічної ситуації, засідання вченої ради проводилося 09 вересня дистанційно, з використанням електронних засобів комунікацій, а 10 вересня – за безпосередньої участі членів вченої ради для проведення таємного голосування з кадрових питань.

Проводив засідання голова вченої ради, академік НАМН України професор Юрій Вороненко, ректор. У вступному слові голова вченої ради привітав учасників засідання з новим навчальним роком, зосередив увагу на викликах сьогодення й окреслив підходи до адекватного реагування на ризики за напрямами діяльності Академії.

Відповідно до порядку денного, професор Володимир Шкорботун, завідувач кафедри оториноларингології, проголосив актову промову «Отосклероз – нерозгадана загадка». Професор Озар Мінцер, завідувач кафедри медичної інформатики, ознайомив вчену раду з результатами втілення в життя Академії Концепції інформатизації в 2020 році та виклав перспективи використання інформаційних технологій на наступний рік.

Надалі вчена рада розглянула та затвердила рішення вчених рад факультетів: терапевтичного – за результатами звіту завідувача кафедри гастроентерології, дієтології і ендоскопії чл.-кор. НАМН України професора Наталії Харченко та медико-профілактичного і фармацевтичного – за результатами звіту завідувача кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології професора Дениса Варивончика.

Вчена рада затвердила індивідуальні плани наукових робіт здобувачів наукових ступенів, навчальні плани та програми навчальних циклів, теми науково-дослідних робіт кафедр, локальні нормативні документи і змісти наукових періодичних видань; рекомендувала до видання рукописи наукових видань.

За результатами таємного голосування вчена рада обрала на посади завідувачів кафедр: терапевтичної стоматології - професора Галину Білоклицьку, ортопедії і травматології № 1 - професора Генріха Герцена, фармацевтичної технології і біофармації - професора Лену Давтян, хірургії та трансплантології - чл.-кор. НАМН України професора Олександра Усенка; на посади професорів кафедр:  анестезіології та інтенсивної терапії - доцента Олександра Дружину,  онкології - професора Станіслава Мясоєдова,  загальної, дитячої, судової психіатрії і наркології - д. мед. н. Оксану Олійник,  гематології і трансфузіології - д. мед. н. Тетяну Перехрестенко,  ендокринології - д. мед. н. Наталю Спринчук та д. мед. н. Миколу Халангота.

Рішенням вченої ради за результатами таємного голосування  присвоєно вчене звання професора  по кафедрі: акушерства, гінекології та перинатології - д. мед. н. Аллі Вітюк, нейрохірургії - д. мед. н. Андрію Муравському, акушерства, гінекології та репродуктології - д. мед. н. Сергію Савченку. Аспіранта кафедри терапії Юлію Диню висунуто претендентом на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

Наступне засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика заплановано на  07 жовтня 2020 року.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75.33% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 75.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 76.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також