Google search

 
 

21 - 23 жовтня завідувач кафедри медичної інформатики професор Озар Мінцер перебував із візитом у Технологічному інституті Деггендорф (Німеччина). Основна мета – фіналізація підписання Меморандуму про співробітництво в сфері науки та освіти і додатків до нього.

Технологічний інститут Деггендорф (ТІД) – другий найкращий університет із прикладних наук у Німеччині. ТІД засновано в 1994 році, як Деггендорфській університет прикладних наук, однією з основних цілей якого є розвиток співпраці з університетами інших країн. Сучасний ТІД складається з 8 факультетів: «Інжиніринг», «Економіка», «Інформаційні технології», «Охорона здоров'я», «Медіатехнології» тощо, де навчаються студенти з понад 50 країн світу. На факультеті охорони здоров'я створено такі відділення: «Індивідуальне управління здоров'ям»; «Прикладна охорона здоров'я та соціальна економіка»; «Прикладне управління здоров'ям – інституційне та регіональне»; «Прикладне управління стійкістю та прикладна етика»; «Міжнародна система охорони здоров'я та соціального захисту»; «Діджиталізація в сфері охорони здоров'я та соціальних послуг»; «Структура та фінансування невідкладної медичної служби» тощо.

Результати візиту відображено в офіційному комюніке, що розміщено на офіційному веб-сайті ТІД: https://www.th-deg.de/de/Presseartikel?id=58424.

Професор Озар Мінцер та професор Георгій Чалтикян (координатор програми, керівник магістратури з медичної інформатики в DIT-ECRI) розпочали розроблення плану співпраці в березні 2020 року. Було підготовлено низку документів високого рівня (таких як Меморандум про співробітництво з додатками).

Під час зустрічей із президентом TІД професором Пітером Шпербером та віце-президентом із питань охорони здоров'я професором Хорстом Кунхардтом обговорено перспективи довгострокової співпраці між двома освітніми закладами. Професор Озар Мінцер відвідав Європейський кампус Ротталь-Інн (ЄКРІ), де зустрівся з деканом професором Георгом Штекенбауером, професорами Георгієм Чалтикяном та Томасом Шпітлером (координатор бакалаврських програм з інформатики в галузі охорони здоров'я), а також викладачами та науковими співробітниками відділень цифрової охорони здоров’я та медичної інформатики. В ЄКРІ професор Озар Мінцер виступив із декількома доповідями про НМАПО імені П. Л. Шупика, про досягнення в галузі медичної інформатики та сучасні дослідження, що проводить кафедра медичної інформатики Академії.

По завершенню зустрічей учасники обговорили практичні аспекти співпраці за такими основними напрямами: двосторонній обмін студентами та викладачами (академічна мобільність), спільний науково-дослідний проєкт, можливі заходи та навчальні програми для подвійного ступеня. Ще однією цікавою темою виявилась можливість створення нового спільного навчального містечка-супутника для цифрового здоров'я та медичного туризму в Західній Україні.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу