Google search

 
 

14–15 червня на базі Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) відбулися зустрічі мультисекторальних робочих груп зі Спільної зовнішньої оцінки (СЗО), що координується ВООЗ в усіх країнах-членах. Метою діяльності робочих груп є надання рекомендацій у 19 технічних сферах, таких як реалізація Міжнародних медико-санітарних та її фінансування; безпечність харчових продуктів, зоонози та ветеринарна медицина; антимікробна резистентність; лабораторна мережа; біобезпека та біозахист; система епідеміологічного нагляду тощо.

Спільна зовнішня оцінка дозволить країнам визначити критичні прогалини в їхніх системах охорони здоров'я, пріоритетні можливості для посилення готовності та реагування, залучити партнерів та донорів для ефективного спрямування ресурсів.

До роботи залучені представництво ВООЗ в Україні, МОЗ України, ЦГЗ, Міністерство фінансів України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ще низка міжнародних інституцій, центральних органів виконавчої влади, наукових установ тощо. У роботі беруть участь експерти лише трьох вітчизняних закладів вищої освіти і НУОЗ України імені П. Л. Шупика входить до цього переліку.

Експерти НУОЗ України імені П. Л. Шупика представлені у трьох робочих групах: 

- з імунізації (завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології професор Алла Волоха та доцент цієї кафедри Федір Лапій);

- з кадрових ресурсів (проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій, завідувач кафедри громадського здоров'я професор Ірина Хоменко);

- з комунікації ризику (завідувач відділу комунікацій Костянтин Балашов). 

Процес спільного зовнішнього оцінювання триватиме упродовж літа і завершиться визначенням готовності України за визначеними технічними сферами.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 82.5% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 74% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 71% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу