Google search

 
 

Адміністрація та колектив НУОЗ України імені П. Л. Шупика з глибоким сумом сповіщають, що 26 серпня 2021 року на 72-му році пішла з життя доктор медичних наук Ігрунова Ксенія Миколаївна – видатний науковець, завідувач Центральної науково-дослідної лабораторії НМАПО імені П. Л. Шупика впродовж 1998 – 2017 років.

Наукова діяльність Ігрунової Ксенії Миколаївни присвячена фундаментальним дослідженням, що проводились у ЦНДЛ – проблемам апоптозу та нейроімунним механізмам розвитку гострої серцево-судинної та цереброваскулярної патології.

У 1989 році Ксенія Ігрунова захистила кандидатську дисертацію «Роль антиферментних антитіл в порушенні енергетичного обміну міокарда при нейрогенноалергічній міокардіопатії», а у 2007 році – докторську дисертацію «Механізми розвитку пошкоджень серця при багаторазовому стресі та їх корекція». Ксенія Миколаївна є автором понад 120 наукових праць, 11 патентів. На основі отриманих в експерименті та клініці результатів дослідження була розроблена та запатентована нова концепція діагностики в кардіології.

Фундаментальні дослідження впливу тривалого стресу на формування раптової смерті, інфаркту міокарда стали основою для обґрунтування ролі апоптозу, як одного з провідних механізмів, що визначає формування та подальший перебіг серцево-судинних захворювань. Науковий напрямок доктора медичних наук Ксенії Ігрунової продовжує колектив лабораторії та її учні.

Вчена рада, ректорат та колектив Університету висловлює щире співчуття рідним та близьким покійної з приводу важкої втрати.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу