Google search

 
 

01 жовтня 2021 року відбувся спільний з Королівським коледжем патологів (Велика Британія) вебінар. Університет, зокрема кафедра патологічної та топографічної анатомії, виступили у ролі співорганізатора. Це вже другий спільний науково-практичний захід із Королівським коледжем патологів на виконання Меморандуму про порозуміння в академічному співробітництві, укладеному між закладами у 2019 році.

Вебінар об’єднав близько 500 учасників. Запрошені були також представники закордонних партнерських закладів вищої та післядипломної освіти.

Від імені НУОЗ України імені П. Л. Шупика захід відкрила проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професор Олеся Гульчій, яка подякувала Королівському коледжу патологів за підтримку та чудову можливість обмінятися досвідом, висловила впевненість у подальшій плідній співпраці. У своєму привітальному слові президент Королівського коледжу патологів професор Майкл Осборн відмітив важливість обміну науковою інформацією під час пандемії, наголосив на відкритості та готовності співпрацювати.

Тема вебінару «Сучасні підходи до діагностики в епоху COVID-19» об’єднала лікарів різних спеціальностей. Міжнародні експерти представили свої доповіді з проблем морфології, діагностики, комплексного імуногістохімічного підходу в патології. Дякуємо спікерам лікарю Ранганатан Н Ієр, професору Деохдар (Республіка Індія), лікарю Даніель Наш, колишньому президенту Королівського коледжу патологів професору Джо Мартін, лікарю Марку Ховарду (Велика Британія) та лікарю Пітеру Фостер (ФРН) за представлені чудові доповіді.

Відзначаємо високий організаційний рівень заходу. Дякуємо менеджеру з освіти та лідерства Королівського коледжу патологів Келлі Прайс за проведену адміністративну роботу.

Переклад на українську мову забезпечила лікар Марія Іванова, яка здобула ступінь PhD у Міланському університеті Бікокка. У межах рамкової угоди про співробітництво, укладеної НМАПО імені П. Л. Шупика (назва закладу на той час) та Міланським університетом Бікокка співкерівником наукової роботи лікаря Марії Іванової була завідувач кафедри топографічної та патологічної анатомії професор Олена Дядик.

Дякуємо шановним партнерам за підтримку та безцінний досвід наукового обміну. Цінуємо, що спільні з Королівським коледжем патологів науково-практичні заходи вже стали традиційними.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 72% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 73.5% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також