Google search

 
 

Війна – це завжди біда, кров і сльози людей.

Лікар – професія, відповідальна перед собою, людьми і Богом.

У страшний час негоди відходять на задній план проблеми "неврегульованості законодавства" і "роздумів" окремих керівників закладів охорони здоров'я про недопущення професорів, доцентів, асистентів медичних вишів до пацієнтів... Війна все розставила по своїх місцях і відразу виявила тих скромних героїв, які залишилися з пацієнтами в ці тяжкі часи.

Лариса Захурдаєва, к.мед.н., асистент кафедри акушерства, гінекології та медицини плода (зав. кафедри проф. С. І. Жук), фахівець високого класу та людина високої моралі. Відправивши на війну свого чоловіка, анестезіолога з КНП «КМКЛ ШМД», приїхала в пологовий будинок, де разом з лікарями надає допомогу вагітним та роділлям. Працює як лікар, медична сестра та санітарка. Цього потребує сьогодення, і Лариса Дем’янівна, розуміючи це, сумлінно виконує все. Вона привезла в пологовий хлібопічку та мультиварку і разом з персоналом пологового будинку готує їжу пацієнткам та персоналу.

Пишаємося нашою колегою, вона є прикладом для нас і особливо лікарів-інтернів, яких навчає не тільки професії, а й людяності!

Першими вступили до роботи і хірурги – викладачі кафедр загальної та невідкладної хірургії (завідувач професор В. В. Крижевський) у КНП «КМКЛ №6», хірургії та судинної хірургії (завідувач проф. С. І. Саволюк) у КНП «КМКЛ №8». спільно зі своїми колегами на бойовому посту в операційній:  лікарі-інтерни Андрій Забронський, Михайло Околович та Ахмат Фаді, клінічні ординатори Шаджан Хемраєв та Какамират Сеідов – велика багатонаціональна команда лікарів. Асистент кафедри Владислав Горбовець пішов працювати волонтером у КНП «КМКЛ №17».

Доцент Віктор Лисенко і асистент Микола Крестьянов на клінічній базі КНП «Ірпінська ЦМКЛ» декілька діб поспіль разом з інтерном Олександром Левченком приймають поранених і постійно чергують.

В Ірпінській лікарні із фахівцями ортопедами-травматологами працює і Анатолій Процик, доцент кафедри ортопедії і травматології № 1 (завідувач проф. Г. І. Герцен).

Аспірант кафедри урології (завідувач акад. НАМН України проф. С. О. Возіанов) Олексій Кушніренко три доби  з початку бойових дій надає допомогу як відповідальний черговий лікар ДУ «Інституту урології ім. академіка О.Ф Возіанова НАМН України.

Співробітники  кафедри акушерства та гінекології №1 (завідувач проф. О. В. Голяновський) спільно з інтернами кафедри надають консультативну допомогу і чергують у Київському обласному перинатальному центрі та в акушерсько-гінекологічному відділенні Вишгородської ЦРЛ.

Стоматологи СПНМЦ надають невідкладну стоматологічну допомогу жителям Троєщини.

Невідкладну допомогу на базі КНП «КМКЛ ШМД» м. Києва надають викладачі кафедри медицини катастроф та військово-медичної підготовки, яку очолює проф. Г. Г. Рощін – у хірургічних відділеннях, політравмі та діагностичному працюють професор Наталія Іскра, доцент Іван Сличко, доцент Олег Мазуренко, доцент Валерій Кузьмін.

 

Цих героїв можна перераховувати довго. З перших діб бойових дій понад 100 науково-педагогічних працівників, які є лікарями, близько 230 інтернів та аспірантів працюють на понад 90 клінічних базах 70-ти закладів охорони здоров'я Києва і областей України. Продовжується дистанційне навчання лікарів та консультування пацієнтів.

Здоров'я Вам, Вашим близьким, захисту і терпіння, шановні  колеги. Миру всім нам!

Адміністрація НУОЗ України імені П. Л. Шупика

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також