Гурженко Олена Юріївна – асистент кафедри акушерства, гінекології та перинатології, кандидат медичних наук.

Гурженко О.Ю. народилася 6 серпня 1986 року в м. Києві в сім’ї лікарів.

Закінчила Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця у 2009 з відзнакою за спеціальністю – лікувальна справа.

За роки навчання в університеті двічі проходила стажування в університетських госпітальних клініках у Франції - м. Безансон (2001 р.) та м. Страсбург (2002 р.)

З 2009 року проходила інтернатуру на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології  Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. У червні 2012 року закінчила інтернатуру зі спеціальності «Акушерство та гінекологія». Разом з інтернатурою закінчила магістратуру, отримавши звання магістра.

У 2016 році захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності 14.01.01

Акушерство та гінекологія.

Тема дисертації:

«Діагностика, лікування та профілактика сексуальних порушень у жінок з віддаленими ускладненнями після кесаревого розтину».

Працювала лікарем акушером-гінекологом у Київському міському пологовому будинку №1 та Вишгородській центральній районній лікарні (Київська область, Вишгородський район).

З 2012 р. по теперішній час – лікар акушер-гінеколог КНП «Київський міський пологовий будинок №1». 

Є автором близько 60 наукових статей  в українських та міжнародних виданнях, співавтором навчальних посібників «Клінічна анатомія сечостатевої системи», «Невідкладна урологія в практиці лікарів хірургічного профілю», «Нетримання сечі у жінок», «Актуальні питання гінекології у практиці сімейного лікаря», «Гіперактивний сечовий міхур у жінок», «Нейроурологія»,  методичних рекомендацій, рекомендацій для практичних лікарів.

Доповідач на вітчизняних та міжнародних конгресах, конференціях, симпозіумах.

Автор численних майстер-класів для практикуючих лікарів. 

Член Асоціації сексологів і андрологів України. 

Вільно володіє французькою, англійською, іспанською, італійською мовами.

 Була медичним консультантом багатосерійного телесеріалу “Жіночий лікар”.

Нагороджена медалями “За бездоганну медичну службу”,  “За благодійну діяльність” та відзнакою 1 Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Національної Гвардії України “За волонтерську участь в захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України”. 

[email protected]