ЗАРІЧАНСЬКА Христина Володимирівна – доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології, кандидат медичних наук, магістр медицини. Лікар акушер-гінеколог вищої категорії.

Закінчила лікувальний факультет Тернопільської державної медичної академії імені І. Я. Горбачевського у 2002 році. 

З 2002 року інтернатура на кафедрі акушерства та гінекології ФПО Тернопільської державної медичної академії імені І. Я. Горбачевського на базі Тернопільського міського комунального пологового будинку №1 за спеціальністю “Акушерство та гінекологія” . У червні 2004 року закінчила інтернатуру зі спеціальності «Акушерство та гінекологія» та магістратуру. Тема магістерської роботи: «Клініко-патогенетичне обґрунтування гормональної контрацепції, систематичної ензимотерапії та антигомотоксичної терапії у реабілітаційних жінок після однобічної аднексектомії». Отримала диплом магістра з відзнакою.

Березень - червень 2004 року викладала в медичному коледжі при Тернопільській державній медичній академії імені І. Я. Горбачевського.

У 2008 році здобула другу вищу юридичну освіту, правознавство, медичне право в Міжнародному Соломоновому Університеті.

В серпні 2004 року зарахована в очну аспірантуру на кафедру акушерства, гінекології та перинатології перинатології КМАПО імені П. Л. Шупика

У 2006 році захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності 14.01.01

зі спеціальності 14.01.01 «Акушерство та гінекологія» на тему  «Профілактика ускладнень гестаційного періоду у жінок, які до вагітності перенесли операцію на придатках матки».

З 2006 по 2012 рік працювала асистентом кафедри акушерства, гінекології та перинатології НМАПО імені П. Л. Шупика.

З 2012 по теперішній час працює на посаді доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

В 2017 році пройшла спеціалізацію «Організація і управління охороною здоров’я»

Є автором близько 60 наукових статей  в українських та міжнародних виданнях. Співавтором навчальних посібників: «Актуальні питання акушерства у практиці сімейного лікаря»   «Актуальні питання гінекології у практиці сімейного лікаря».  . Співавтором методичних рекомендацій «Сучасні підходи до ведення пацієнток з бактеріальними вагінозами»  Доповідач на вітчизняних та міжнародних конгресах, конференціях, симпозіумах. Автор майстер-класів для практикуючих лікарів. 

Член Асоціації акушерів –гінекологів України та Української асоціації кольпоскопії та цервікальної патології.

В 2011 році отримала подяку ректора з нагоди святкування Дня медичного працівника за багаторічну сумлінну працю.

В 2019 році отримала почесну  грамоту Ради Київської Міської Профспілки працівників Охорони Здоров’я. 

zarichanska@ukr.net