Google search

ГЕРАСИМОВА Таліна Вікторівна – доцент кафедри акушерства та гінекології № 1 (з 1994 р.), кандидат медичних наук.  

[email protected]

Закінчила в 1971 році з відзнакою Київський медичний інститут імені академіка О. О. Богомольця, лікувальний факультет за спеціальністю «Лікувальна справа». 

Основні етапи трудової та науково-педагогічної діяльності у вищих навчальних закладах освіти III-IV рівня акредитації з 1971 по 2004 рр. проходили під керівництвом член-кореспондента НАМН України та Росії професора Л. В. Тимошенко: 

1971-1972 рр. старший лаборант кафедри акушерства та гінекології №1; 

1972-1974 рр. - клінічний ординатор кафедри; 

1975-1977 рр. – аспірант кафедри; 

1977-1994 рр. – асистент кафедри. 

В 1979 р. захистила кандидатську дисертацію: «Функціональний стан фетоплацентарного комплексу та функція наднирників при важких формах пізніх гестозів» під керівництвом член-кореспондента НАМН України та Росії професора Л. В. Тимошенко. 

1992 - 2003 рр. – завуч кафедри акушерства, гінекології та перинатології 

1994 р. по теперішній час – доцент кафедри акушерства та гінекології №1 

З 2003 року – куратор циклів тематичного удосконалення. 

Загальний медичний стаж складає 44 рік, з них науково-педагогічний – 39 років. 

Є співавтором багатьох програм та навчальних планів циклів тематичного удосконалення із спеціальності «Акушерство та гінекологія», спеціалізації та передатестаційного циклу із спеціальності «Дитяча гінекологія». 

Куратор циклів: ТУ «Репродуктивна ендокринологія», ТУ «Актуальні питання репродуктивного здоров’я жінок», ТУ «Актуальні питання перинатології», ТУ «Актуальні питання дитячої гінекології», ПАЦ «Дитяча гінекологія». 

Особливу увагу приділяє питанням гінекологічної та акушерської ендокринології: порушенням менструального циклу, безпліддю, невиношуванню, метаболічним розладам в підлітковому, репродуктивному та перименопаузальному періодах. 

По різним розділам акушерства та гінекології має більше 150 публікацій, 11 патентів на винахід, є співавтором підручника «Дитяча гінекологія» та навчальних посібників «Клінічні аспекти сучасної перинатології»; «Кровотечі в практиці акушера-гінеколога»; «Ведення пологів та розродження. Книга І». 

В 1975 році на базі Московського інституту післядипломної освіти пройшла спеціалізацію із гінекологічної ендокринології і в теперішній час є провідним спеціалістом з питань гінекологічної ендокринології, зокрема аспектів, що стосуються репродуктивного здоров’я жінок. Має спеціалізацію з дитячої гінекології. 

Протягом всіх років проводить лікувальну та консультативну роботу з питань гінекологічної ендокринології (безпліддя, невиношування та інше) дитячої гінекології, акушерства та гінекології для міста Києва, Київської області на інших областей України. Має вищу кваліфікаційну категорію за фахом “Акушерство та гінекологія”. 

Обсяг консультативної роботи щорічно складає від 1500 до 2000 консультацій. 

Бере активну участь в організації та проведенні науково-практичних конференцій. Протягом всієї науково-практичної діяльності була делегатом з’їздів акушерів-гінекологів України. 

За успішну лікувально-консультативну роботу та великий обсяг роботи по підвищенню кваліфікації лікарів удостоєна звання «Заслужений лікар України». 

За багаторічну науково-педагогічну діяльність нагороджена в 2011 році пам’ятним знаком «Відзнака НМАПО імені П. Л. Шупика».