Google search

Кандидат медичних наук, доцент

Танцюра Людмила Дмитрівна навчалась на педіатричному факультеті Дніпропетровської державної медичної академії та в 1988 році, після проходження інтернатури, отримала спеціальність "Неонатологія". Наступні 2 роки навчалась в клінічній ординатурі з неонатології. В 2000 році пройшла спеціалізацію з дитячої анестезіології. Працювала у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії новонароджених в Дніпропетровську та в Києві.

В 2011 році захистила дисертацію на ступінь кандидата медичних наук «Індивідуалізація підбору позитивного тиску наприкінці видиху під час штучної вентиляції легень у новонароджених». На кафедрі дитячої анестезіології та інтенсивної терапії працює з 2010 року – спочатку асистентом, а з 2016 року –доцентом. Є куратором базового відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених МДКЛ №1 м. Києва. Танцюра Л.Д. автор 25 наукових статей у провідних фахових журналах, співавтор глави «Невідкладні стани в педіатрії» підручника «Медицина невідкладних станів». Монографія у співавторстві з проф. Біляєвим А.В. «Бронхолегенева дисплазія в інтенсивній терапії».

Стажування та навчання за кордоном:

2019 р. Міжнародна конференція Neonatus. Варшава. Польща.

2018 р. стимуляційний тренінговий курс «Стимуляційні технології у вищій медичній освіті. Тренінг для тренерів», м. Київ.

2010 р. учасник програми французько-українського обміну фахівців в  галузі охорони здоров’я та фармації, Париж. Франція.

2007 р. цикл лекцій Open Medical Institute, м. Зальцбург. Австрія.

2001 р. перинатальний центр м. Варшава. Польща.

Наукові інтереси – анестезія та інтенсивна терапія новонароджених, штучна вентиляція легень, серцево-легенева та церебральна реанімація, постасістолічний синдром