Доронін Олександр Володимирович

Кандидат медичних наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри.

Закінчив у 1988 році Київський медичний інститут ім. О.О. Богомольця, за спеціальністю «лікувальна справа».1988-1989 р. – інтернатура по хірургії. З 1993 р. - лікар-хірург Київського науково-дослідного інституту серцево-судинної хірургії. З 1997р. обіймав за конкурсом посаду старшого наукового співробітника відділення електрофізіології Інституту серцево-судинної хірургії АМН України.

З 2007р. працював на посаді провідного наукового співробітника науково-консультативного відділення з рентгенхірургічними методами лікування ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України». Займався організацією аритмологічної служби у ДУ «НПМЦДКК МОЗ України», особливістю якої є надання допомоги маленьким дітям, новонародженим та лікування перинатальних аритмій. Освоїв новітні методики лікування тахіаритмій з використанням навігаційної системи “CARTO”, проводить катетерні втручання у дітей віком від 2 місяців, імплантує штучні водії ритму серця маленьким дітям.

В 2003 році захистив дисертаційну роботу за спеціальністю серцево-судинна хірургія на тему «Ріентрі тахікардія АВ вузла. Електрофізіологічні аспекти та лікування методом катетерної деструкції». В 2011р. отримав вчене звання старшого наукового співробітника. З 2011р. обраний за конкурсом на посаду доцента кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії. Автор 60 опублікованих наукових праць.

Основні напрямки навчально-методичної, наукової та лікувальної діяльності: відповідальний за лікувальну роботу на кафедрі, радіочастотна катетерна деструкція фібриляції передсердь, діагностика та лікування аритмій у дітей.