ORCID: 0000-0003-3970-8797

Scopus Author ID: 6603205822

Посада: професор кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології

Вчений ступінь: доктор медичних наук

Вчене звання: професор

Горбатюк О.М. після закінчення середньої школи № 24 у м. Києві навчалась на педіатричному факультеті Київського медичного інституту імені О.О.Богомольця, здобувши фах педіатра, а після навчання в субординатурі та  інтернатурі – фах дитячого хірурга.

10 років працювала ординатором - дитячим хірургом в дитячій спеціалізованій лікарні №14 м. Києва (нині НДСЛ «Охматдит»).

У 1988 – 1990р.р. навчалась в клінічній ординатурі в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології за спеціальністю «дитяча хірургія», після закінчення якої  залишилась працювати науковим співробітником в цьому інституті.

У 1992 році захистила кандидатську дисертацію.

З 1993 року  по теперішній час Горбатюк Ольга Михайлівна продовжує свій трудовий шлях асистентом, доцентом, професором, завідувачем кафедри дитячої хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика. В теперішній час, після реструктуризації кафедри, затверджена на посаді професора кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

У 2002 році захистила докторську дисертацію. Вчене звання професора Горбатюк О.М. було присуджено у 2006 р.

Трудова діяльність Горбатюк О.М. пов’язана з практичною охороною здоров’я.  Як людина творча, з широким діапазоном інтересів в галузі дитячої хірургії, Горбатюк О.М. є автором багатьох запатентованих раціоналізаторських пропозицій, що відносяться до оригінальних хірургічних  методик. Вона неодноразово виконувала складні оперативні втручання з виїздом до різних регіонів України. Горбатюк О.М. – дитячий хірург Вищої кваліфікаційної категорії.

Професор Горбатюк О.М. відомий науковець в галузі дитячої хірургії.  Наукові напрями власних досліджень і досліджень, що здійснюються під її керівництвом, віддзеркалені в її наукових публікаціях, яких більше 250, патентах, інформаційних листах та дисертаційних роботах її учнів.

Є членом  спеціалізованої вченої ради з захисту докторських  дисертацій  в Національному медичному університеті імені акад. О.О.Богомольця               

Професор Горбатюк О.М. є членом редакційної колегії журналів «Сучасна педіатрія», «Хірургія дитячого віку», «Детская хирургия Молдавии» (г. Кишинев) та заступником головного редактора журналу «Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина».

Професор Горбатюк О.М. є дійсним членом Європейської  асоціації дитячих хірургів.

Горбатюк О.М. має великий досвід педагогічної роботи – читає лекції та проводить практичні і семінарські заняття  зі слухачами  циклів післядипломного підвищення кваліфікації, інтернами, клінічними ординаторами, аспірантами і магістрами  з  фаху «дитяча  хірургія» в очному та дистанційному режимах.

У 2002  - 2012  роках Горбатюк О.М. перебувала на посаді Головного спеціаліста МОЗ  України зі спеціальності «дитяча хірургія», на який показала ефективну роботу і здобула визнання і повагу колег-дитячих хірургів України.

З 2011 року – Заслужений лікар України.

З 2020 р. Горбатюк О.М. входить до складу групи експертів  МОЗ за напрямами «Хірургія. Дитяча хірургія, Хірургічна ендоскопія»

З 2022 р. входить до складу  групи експертів Київської міської  державної адміністрації.

З 2021 року є членом мультидисциплінарних  робочих групи з розробки галузевих стандартів медичної допомоги дітям за фахом «Неонатологія» та «Педіатрія».