Доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри.

Брав участь в подоланні медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій, в т.ч.: повені в Україні 2001 р. та 2008 р.; землетрусів: Туреччина 1999 р., Індія 2001 р., Іран 2003 р. інших екологічних, транспортних та соціальних катастроф (наданні медичної допомоги постраждалому населенню під час збройного конфлікту в Лівії 2011 р.).

Наукова діяльність Г.Г. Рощіна, як вченого-клініциста спрямована на пошук оптимальної тактики та уніфікованих методів надання екстреної медичної допомоги постраждалим із множинними та поєднаними механічними пошкодженнями (політравма) на ранньому госпітальному етапі, а також на розробку новітніх клініко-організаційних технологій надання допомоги травмованим. Автор біля 520 наукових праць, в тому числі 5 підручників, 395 статей та тез, 55 посібників та методичних рекомендацій, 40 авторських свідоцтв та патентів, 17 свідоцтв авторського права, 4 монографій. Підготував 1 доктора та 2 кандидатів медичних наук.

За високі досягнення в розвитку медичної галузі, професор Рощін Г.Г. відзначений державними нагородами: Грамотою Президента України «За сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток і зміцнення Української держави», грамотою Верховної Ради України «За вагомий особистий внесок у справу забезпечення державної безпеки України, прав і свобод громадян», Грамотою Верховної Ради України «За вагомий особистий внесок у справу забезпечення державної безпеки України, прав і свобод громадян, активну участь у підготовці та організації міжнародного антитерористичного навчання»,Грамотою Кабінету Міністрів України «За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку охорони здоров’я, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм», орденом «За заслуги ІІІ ступеню», «За заслуги ІІ ступеню», відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації ІІ ступеню», медаллю Уряду штату Каліфорнія (США) «За заслуги в розвитку співпраці між службами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф між Україною та США», заслужений лікар України, лауреат Державної премії в галузі науки та техніки за 2001 рік, лауреат Державної премії в галузі освіти за 2018 рік.