Google search

Крижевський Вадим Виталійович - доктор медичних наук,професор, хірург вищої категорії, Завідувач кафедри загальної та невідкладної хірургії НУОЗ України імені П. Л. Шупика, дійсний член Асоціації хірургів України, член Академії наук вищої освіти України відділення медицини, Заслужений лікар України, Директор КНП «КМКЛ № 6».

Крижевський Вадим Віталійович народився 08.06.1956 року в місті Тячів Закарпатської області.

У 1973 році закінчив середню школу № 2 міста Тячів, того ж року поступив до Чернівецького державного медичного інституту на лікувальний факультет, закінчив навчання у 1979 році. Інтернатуру по хірургії, в період з 1979 до 1980 року, проходив у Ялтинській міській лікарні Кримської області. З 1980 року був прийнятий на роботу лікарем-хірургом в поліклініку № З Мінського району м. Києва, де пропрацював 3 роки, два роки обирався головою профспілкового комітету поліклініки. В 1983 році зарахований в клінічну ординатуру за спеціальністю „хірургія" при Київському медичному інституті, на кафедру хірургічних хвороб № 1, яку закінчив у 1985 році. З 01.08.1985 року почав працювати лікарем-хірургом відділення печінки-підшлункової залози Київського інституту клінічної та експериментальної хірургії.

У 1991 році захистив кандидатську дисертацію на тему „Хірургічне лікування хворих з залишковим холедохолітіазом".

У 1996 році Вадим Віталійович став одним із засновників першої на території України приватної хірургічної клініки «Біофармтех». З 1998 року він був директором приватної клініки, згодом — завідувачем. Наприкінці 2008 року В. В. Крижевського призначено на посаду головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 6. В кінці 2019 року в рамках реформи Київська міська клінічна лікарня №6 реформована в Комунальне некомерційне підприємство «Київська міська клінічна лікарня №6» Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). В тому ж році, пройшовши конкурс на посаду директора, КНП «КМКЛ №6» очолив Крижевський В.В.

З 2009 року працював на кафедрі загальної та невідкладної хірургії як зовнішній сумісник. У 2015 році очолив кафедру загальної та невідкладної хірургії НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Читає лекції, проводить практичні заняття, виконує мето­дичну роботу. У 1986—1990 роках Вадим Віталійович написав понад 18 нау­кових робіт, має 3 авторські свідоцтва. У 1991 році він захистив кандидатську дисертацію на тему «Хірургічне лікування хворих з залишковим холедохолітіазом».

За 1996-2004 рр. написав 32 наукові статті, 2 монографії та отримав 8 патентів, неодноразово виступав на наукових конференціях з доповідями на актуальні теми. У 2003 році захистив док­торську дисертацію на тему «Хірургічне лікування не­кротичного панкреатиту».

18 червня 2011 року отримав почесне звання заслуженого лікаря України.

У 2011—2013 роках підготовлено 8 наукових та навчально-методичних праць, видано монографію «Кишечная непроходимость // под редакцией Радзиховского А.П. / БеляеваО.А., Колесников Е.Б., Мендель Н.А., Мироненко А.И., Соломко А.В., Крыжевский В.В., Знаевский Н.И., Вильгаш А.В. — Киев. — Феникс. - 2012. - 560 С. ISBN 978-966-651-950 7», наукові публікації щодо товстокишківникового ана­стомозу і способів підвищення його надійності, детоксикації організму за гострої непрохідності ки­шечника та перитоніту, особливостей лікування нев­ропатичної виразки у хворих на цукровий діабет на фоні використання Carboxy-терапії та інші.

Крижевський В.В. має вчену ступінь доктора медичних наук зі спеціальності «Хірургія», вищу кваліфікаційну категорію за фахом «Хірургія» та вищу категорію з управління охороною здоров'я.

Протягом багатьох років дійсний член асоціації хірургів.

З 2014-2016 - головний хірург міста Києва.

Очолював Регіональну Раду міста Києва Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» протягом двох конкурсних років.

Автор більш ніж 110 друкованих наукових робіт, трьох учбових монографій для лікарів та інтернів, 9-ти патентів.

В лютому 2021 року Крижевський В. В. закінчив з відзнакою навчання в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості України на факультеті публічного управління та адміністрування в галузі охорони здоров’я. Здобув освіту магістра «Публічне управління та адміністрування».

Приймає активну участь в суспільному житті. В 2020 та 2021 роках отрмимав відзнаку «Благодійник року».