Google search

21.05.2021 відбувся прийом іноземної делегації у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Узбекистан в Україні Алішера Курманова, Першого секретаря, завідувача консульським відділом Баходира Ібрагімова (Республіка Узбекистан); Міністра охорони здоров’я Мурада Курбанова, заступника Міністра Акмала Аскарова, директора перинатального центру Муратбая Бабажанова, директора Каракалпацького науково-практичного центру онкології і радіології Мухаммед-алі Махмутова (Республіка Каракалпакстан).

Університет представляли ректор Юрій Вороненко, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами Олеся Гульчій, проректор з наукової роботи Наталія Савичук, завідувач наукової бібліотеки Валентина Бурлакова, завідувач відділу міжнародного співробітництва Марина Пастухова.

Гості відвідали наукову бібліотеку, музей НУОЗ України імені П. Л. Шупика та ознайомилися з виданнями, співзасновником яких є університет, історією закладу, видатними постатями та науковими школами. Екскурсію провели проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами Олеся Гульчій та завідувач наукової бібліотеки Валентина Бурлакова.

На зустрічі ректор Юрій Вороненко ознайомив гостей з системою охорони здоров’я в Україні, станом розвитку медичної освіти та безперервного професійного розвитку лікарів, основними напрямами діяльності університету.

Сторони підтвердили важливість активізації співробітництва, зацікавленість у розвитку практики підвищення кваліфікації медичних працівників Республіки Узбекистан та Республіки Каракалпакстан в університеті.

Проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами Олеся Гульчій представила основні форми співпраці у межах Меморандуму про взаємопорозуміння в академічному співробітництві, укладеному НУОЗ України імені П. Л. Шупика та Медичним інститутом Каракалпакстана: підготовка науково-педагогічних кадрів в аспірантурі університету; інформування про заплановані науково-практичні заходи, спільна організація та проведення заходів безперервного професійного розвитку; сприяння англомовній підготовці науково-педагогічних працівників тощо.

Проректор з наукової роботи Наталія Савичук ознайомила із особливостями підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії у НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Учасники також погодили план заходів щодо подальшого розвитку співпраці, зокрема, проведення науковцями університету майстер-сесії з питань діагностики та лікування COVID-19 у вагітних, новонароджених та дітей; візит представників університету до Медичного інституту Каракалпакстана вже у червні цього року.


logo

9 Dorohozhytska Str.,
Kyiv, 04112 Ukraine

+38044 205 48 69