Google search

З 20 по 24 жовтня 2018 р. відбувся 31-й Конгрес Європейської асоціації з інтенсивної терапії  у Палаці конгресів м. Париж, Франція, що об’єднує фахівців, які працюють із пацієнтами у критичних станах.  Від НМАПО імені П.Л. Шупика на конгресі був присутній член Європейської асоціації з інтенсивної терапії завідувач кафедри дитячої анестезіології та інтенсивної терапії професор А. Біляєв.

На конгресі розглядалися важливі питання інтенсивної терапії, які можуть сприяти удосконаленню системи організації інтенсивної терапії в Україні. Оскільки  представлена система в країнах Північної Америки відрізняється від Європейської. Тому  Європейський конгрес з інтенсивної терапії відвідують багато фахівців з США та Канади. Конгрес відбувається один раз на рік в різних країнах Європи.

Впродовж 5-ти днів одночасно у майже 10 різних аудиторіях провідні фахівці ділилися новими поглядами на патогенез, діагностику та інтенсивну терапію критичних станів. При цьому перші два дні були повністю присвячені майстер-класам. Найбільш резонансними напрямами, що розглядалися під час Конгресу, стали нові підходи до штучної вентиляції легень, інтенсивної терапії шоку та інше.