Google search

25 - 26 жовтня 2018 р. у НМАПО імені П. Л. Шупика відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю на тему: «Стан та перспективи розвитку сімейної медицини в Україні» (до 100-річчя заснування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика).

Співорганізаторами конференції були НМАПО імені П. Л. Шупика та Міжнародна громадська організація «Міжнародна асоціація «Здоров’я суспільства».

Конференцію відкрив ректор академік НАМН України, професор Юрій Вороненко, який привітав її учасників та побажав їм плідної роботи. Першим з доповіддю виступив заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, який розповів про хід реформи охорони здоров᾽я в Україні та діяльність МОЗ України в цьому напрямку.

Учасників конференції привітала народний депутат України, заступник голови Комітету ВР України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко, яка проінформувала учасників конференції про діяльність Верховної Ради України щодо законодавчого забезпечення реформи охорони здоров᾽я. Виступи поважних посадових осіб викликали величезний інтерес з боку учасників конференції, які задали чисельні питання та отримали обґрунтовані відповіді.

З програмною доповіддю «Актуальні питання реорганізації первинної медичної допомоги та роль Інституту сімейної медицини в їхній реалізації» виступив директор Інституту сімейної медицини професор Олег Шекера.

Перед учасниками конференції виступили провідні вчені України (професори Н. Харченко, Г. Кочуєв, О. Волошина, Г. Мозгова, О. Дуда, В. Ткаченко, О. Кіхтяк, М. Бичков, І. Гогунська, Ю. Марушко, доценти М. Руденко, С. Сімонов, І. Довганюк, Н. Гріцова, А. Царенко, В. Одринський та ін.), які висвітлили актуальні питання надання населенню первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини. Доповідачі проінформували присутніх про сучасні погляди на електронний документообіг в ПМД, клініку, діагностику та методики лікування найбільш поширених захворювань, які зустрічаються у практиці лікаря загальної практики – сімейного лікаря.

 
Проведено також засідання Українського молодіжного руху сімейних лікарів на якому виступили молоді вчені Інституту сімейної медицини (О. Гайова, М. Сельська, Ю. Періг, М. Петренко та ін.).

В рамках конференції відбувся телеміст Україна – США «Посттравматичні стресові розлади (ПСР) у військових ветеранів» за безпосередньої участі професорів О. Шекери, Л. Стаднюка, О. Мінцера, Г. Пилягіної (Україна) та Ерін Сміт, Касандрат Барраган та Мелісса Спаулдінг (Східний Мічиганський університет, США). У рамках конференції відбулися презентації стендових доповідей, виставки та ін.

Учасники конференції - науково-педагогічні працівники, лікарі загальної практики – сімейні лікарі, педіатри, терапевти, лікарі інших спеціальностей та фахівці з питань організації лікувально-профілактичної допомоги населенню отримали чудову нагоду покращити свої теоретичні знання та практичні навички у форматі спілкування з широким використанням демонстрацій та презентацій.