Google search

Представник кафедри анестезіології та ІТ НМАПО імені П.Л. Шупика, доцент І. Кучинська взяла участь в роботі одного з найбільших світових форумів із питань анестезіології та інтенсивної терапії – Європейському конгресі із інтенсивної терапії (ESICM LIVES 2018), що відбувся 20 - 24 жовтня 2018 р. в м. Париж (Франція). 

Європейська асоціація з інтенсивної терапії (ESICM) є провідною світовою організацією, яка об'єднує анестезіологів та лікарів інтенсивної невідкладної допомоги для обміну клінічними знаннями, результатами із проведених наукових досліджень, обговорення сучасних рекомендацій та гайдлайнів.

У Конгресі цього року взяли участь 6000 делегатів із 97 країн світу, з них близько 300 міжнародних спікерів. Наукова програма охоплювала 10 паралельних наукових секцій, 20 інтерактивних секцій, 10 майстер-класів тощо. Кафедра анестезіології та ІТ взяла участь у секційних засіданнях з різних тем інтенсивної терапії (надання первинної допомоги при травмі, геморагічний шок, нейротравма, респіраторна підтримка та нові підходи до діагностики ГРДС, контроль гемодинаміки у періопераційному періоді тощо), а також у майстер-класі «Бронхоскопія у відділенні інтенсивної терапії» з метою отримання практичного і теоретичного досвіду та покращення проведення навчального процесу для інтернів, лікарів ПАЦ на кафедрі анестезіології та ІТ, а також організації майстер-класів під час власних конференцій в Україні.

Отриманий досвід буде втілено в навчальний процес та практичну діяльність на кафедрі та в Академії.