Google search

5 жовтня, на запрошення пацієнтської організації «Рідкісні імунні захворювання», асистенти кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології А. Гільфанова та Ю. Степановський виступили з доповідями перед лікарською спільнотою м. Чернівці на клінічній конференції «Первинні імунодефіцити. Поради по веденню хворих на первинні імунодефіцити сімейним лікарям та лікарям інших спеціальностей на місцях».

На заході були присутні педіатри, лікарі загальної практики та сімейної медицини, науково-педагогічні працівники кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Буковинського державного медичного університету та студенти. У межах конференції проведено майстер-клас щодо виявлення пацієнтів із первинними імунодефіцитами.  Продемонстровано принцип роботи онлайн-тесту для скринінгу первинних імунодефіцитів, розробленого Всеукраїнською асоціацією дитячої імунології у межах проекту «Рапід». Представлена інформація викликала жвавий інтерес та дискусію у присутніх.

По завершенні заходу, спільно із дитячим імунологом Тетяною Дмитрук та головним дитячим імунологом Чернівецької області Аліною Дашкевич, проконсультовано 12 дітей із первинними імунодефіцитами.