Google search

17 жовтня 2018 р. в ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка НАМН України», за активної участі співробітників кафедри ендокринології НМАПО імені П.Л. Шупика, відбулася науково-практична конференція «Сучасні аспекти діагностики і лікування ендокринної патології у дітей та підлітків».

Конференцію провели Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія медичних наук України, Асоціація ендокринологів України, ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка НАМН України».

На конференції прозвучали доповіді, присвячені найактуальнішим проблемам дитячої ендокринології. Були викладені питання патогенезу і терапії цукрового діабету 1 типу, а саме: застосування інсуліну Трісіба у дітей; нових технологій (помпа, гібридні системи закритого типу, постійний моніторинг глікемії); клінічні особливості, діагностика та алгоритми терапії пацієнтів з біологічно неактивним гормоном росту і з внутрішньоутробною затримкою розвитку; сучасний погляд на проблему ожиріння і шляхи її вирішення; зв'язок дефіциту вітаміну Д із захворюваннями ендокринної системи та інші.

Вся інформація, викладена в доповідях ґрунтувалася на принципах доказової медицини, вітчизняних протоколах і європейських медичних рекомендаціях, всі теоретичні відомості були підтверджені реальними випадками з клінічної практики.

Програма у Pdf