Google search

1 - 2 листопада 2018 р. в м. Києві проходила науково-практична конференція з міжнародною участю «Спадкові орфанні захворювання – міждисциплінарні діалоги», яка була присвячена 10-річчю заснування Центру орфанних захворювань на базі НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Асистент кафедри медичної та лабораторної генетики НМАПО імені П. Л. Шупика, завідуюча Центром орфанних захворювань НДСЛ «ОХМАТДИТ» Н. Пічкур представила декілька доповідей: «Розвиток орфанної метаболічної медицини (історичні аспекти)», «Представлення та обговорення протоколу хвороби Фабрі», «Сучасний підхід до діагностики та лікування гіперфенілаланінемій».

Асистент кафедри, завідуюча лабораторією медичної генетики НДСЛ «ОХМАТДИТ» Н. Ольхович представила доповідь «Генетичні особливості хвороби Гоше в Україні».

Під час заходу заступник головного лікаря НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України з лікувальної частини Т. Іванова від імені головного лікаря І. Садов’як  вручила листа з подякою за значний внесок в розвиток лікарні, за багаторічну плідну співпрацю, наукове керівництво та високий професіоналізм колективу кафедри медичної та лабораторної генетики НМАПО імені П. Л. Шупика, яку очолює чл.-кор. НАМН України, професор Н. Горовенко.