Google search

13 листопада 2018 року в м. Києві, при фінансовій підтримці Програми ООН з навколишнього середовища, було проведено круглий стіл, присвячений особливостям імплементації Європейського процесу «Навколишнє середовище та здоров’я» в Україні, на який було запрошено зав. кафедри громадського здоров’я НМАПО імені П. Л. Шупика проф. І. Хоменко та ст. викладача кафедри Я. Першегубу.

Під час заходу обговорювалися питання екологічного здоров’я, в тому числі підвищення стійкості до ризиків для здоров'я, пов'язаних із факторами навколишнього середовища: якістю атмосферного повітря, води тощо.

Особливу увагу було приділено імплементації інструменту ВООЗ «Управління ризиками для здоров'я від навмисного використання хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних агентів» в Україні.

На заході були присутні представники Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства екології та природних ресурсів України, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та ДУ «Інститут громадського здоров’я імені О. М. Марзєєва НАМН України».

В межах круглого столу було презентовано інструмент «Роль картографування за допомогою Географічної інформаційної системи у процесах прийняття ВООЗ ключових рішень та планування», який представив менеджер інформаційної групи з охорони здоров'я Бюро ВООЗ в Україні Пол Яскерняк. Надана інформація викликала жваву зацікавленість та обговорення у присутніх і буде використана у навчальних матеріалах кафедри громадського здоров’я.