Google search

В умовах медичної реформи в Україні зростає потреба в законодавчих актах, що забезпечують трансформацію охорони здоров’я. Особливого значення набуває професійний підхід до законодавчих рішень.

В контексті вищезазначеного, 9 листопада 2018 року в стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ) відбувся круглий стіл «Законодавче забезпечення розвитку охорони здоров’я України: пропозиції від медичної та юридичної спільноти», організований Навчально-науковим центром медичного права та кафедрою адміністративного права юридичного факультету КНУ. Учасниками круглого столу стали голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я професор Ольга Богомолець, ректор КНУ академік Леонід Губерський, представники професорсько-викладацького складу КНУ та інших закладів вищої освіти, науковці, управлінці та фахівці охорони здоров’я, юристи, громадські діячі.

Національну медичну академію післядипломної освіти імені П.Л. Шупика представляв завідувач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів доцент Сергій Убогов, який виступив з доповіддю на тему: «Обіг лікарських засобів: актуальні правові та етичні питання».

Учасники круглого столу домовилися про регулярні зустрічі з метою обговорення найбільш актуальних проблем та законопроектів у сфері охорони здоров’я.