Google search

До Всесвітнього дня передчасно народженої дитини, який відзначається щорічно 17 листопада, була проведена регіональна конференція для лікарів та медичних сестер Чернігівської області.

Кожна десята дитина у світі народжується передчасно, це близько 15 мільйонів малюків, а в Україні – близько 20 тисяч. Діти, народжені передчасно, мають вроджені вади і захворювання, високу морфофункціональну незрілість, потребують своєчасного кваліфікованого втручання, високотехнологічного лікування і тривалого ретельного виходжування через розлади дихання, харчування, гемодинаміки, високу схильність до інфекційних ускладнень тощо.

Для покращення медичної допомоги новонародженим Чернігівської області і підвищення обізнаності медичного персоналу стосовно особливостей дітей, народжених передчасно, на прохання адміністрації, в конференції взяли участь викладачі кафедри неонатології НМАПО імені П. Л. Шупика. Присутні близько 50 медичних працівників (неонатологи, педіатри, сімейні лікарі, акушери-гінекологи) керівництво пологового будинку та лікувальних закладів Чернігівської області.

Доцент О. Костюк надала інформацію щодо стратегії ентерального вигодовування передчасно народжених дітей та особливостей їх вакцинації. Доцент О. Лакша доповіла про проблеми і особливості адаптації дітей, народжених передчасно, стратегії спостереження та тактику ведення після виписки з перинатального закладу.