Google search

24 - 27 жовтня у м. Лісабон (Португалія) відбулась 18-та зустріч Європейського товариства з імунодефіцитів (ESID) під гаслом «Первинні імунодефіцити – від внутрішньоутробного розвитку до зрілого віку» («Primary immune deficiency from fetus to elderly»).

https://www.nuozu.edu.ua/images/Novosti/19_11_18-9.JPG Конференція була присвячена широкому спектру сучасних діагностичних і лікувальних заходів при вродженій патології імунної системи. Співробітники кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології в складі української делегації взяли участь у роботі конференції Європейського товариства з імунодефіцитів.
В ході конференції відбулося засідання Керівного комітету науково-освітнього Центрально-Східноєвропейського проекту з первинних імунодефіцитів «J-project», членами якого протягом багатьох років є співробітники кафедри. На засіданні комітету були обговорені поточні проблеми пацієнтів з первинними імунодефіцитами у Центральній та Східній Європі, шляхи їх вирішення, питання міжнародних освітніх заходів та співробітництво між імунологічними центрами. Також відбулися формальні та неформальні зустрічі зі спеціалістами в галузі клінічної імунології з усього світу для обміну досвідом щодо сучасної діагностики вроджених порушень імунітету та їх лікування.

https://www.nuozu.edu.ua/images/Novosti/19_11_18-9.JPGНа конференції ESID 2018 були представлені результати науково-дослідної роботи кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології у вигляді двох доповідей: «Primary immunodeficiency registry in Ukraine», автори А. Бондаренко, Л. Чернишова, А. Волоха, Л. Костюченко, А. Гільфанова, Ю. Степановський, Я. Романишин, а також «Vaccine complications in primary immunodeficiency», автори А. Волоха, А. Бондаренко, А. Гільфанова, Л. Чернишова.