Google search

09 – 16 січня 2019 р. кафедра медичної та лабораторної генетики буде проводити цикл тематичного удосконалення «Система забезпечення якості масового неонатального скринінгу» для лікарів-лаборантів-генетиків, лаборантів з вищою немедичною освітою, біологів.

Тематичний курс включає вивчення  питань ранньої  діагностики спадкових метаболічних захворювань та можливість їх подальшої корекції. Останні роки характеризуються успішною розробкою та впровадженням інноваційних методів діагностики, появою нових перспектив для лікування навіть таких хвороб, що раніше вважались невиліковними і сублетальними. Раннє  призначення специфічної терапії дозволяє зупинити прогресування хвороби і суттєво покращити якість життя хворого. В зв’язку з цим великого значення набуває можливість ранньої діагностики метаболічних хвороб для попередження прогресування симптомів захворювання. Одним з підходів, що застосовуються для раннього виявлення спадкових метаболічних захворювань, є масовий неонатальний скринінг.

Цикл тематичного удосконалення  передбачає розгляд  питань техніки проведення масового неонатального скринінгу на фенілкетонурію, муковісцидоз, адреногенітальний синдром, гіпотиреоз, інтерпретації результатів, подальшого диспансерного супроводу та терапії дітей з встановленим діагнозом метаболічного захворювання.

Бажаючих прослухати цикл чекаємо за адресою: вул. Чорновола, 28/1, НДСЛ «ОХМАТДИТ», корпус 15, 4 поверх, аудиторія №2, кафедра медичної та лабораторної генетики - 09.01.2019 р. о 9.00. Довідки за тел. 205-48-13.