Google search

Оніхокриптоз (врослий ніготь) — одне із найпоширеніших захворювань в амбулаторній хірургічній практиці, що виникає у пацієнтів різної вікової категорії, переважно у жінок працездатного віку, та призводить до суттєвого зниження фізичної активності, психоемоційного стану пацієнта, унеможливлює виконання професійних обов’язків.

За даними літератури, врослий ніготь виявляють у 0,5 — 10 % усіх амбулаторних хворих. Жоден з існуючих методів лікування не є досконалим, про що свідчить наявність понад 150 варіантів лікування врослого нігтя. Частота рецидивів при лікуванні врослого нігтя становить 40 — 70 %, тривалість періоду непрацездатності — 14 — 20 днів.

Саме тому, 25 - 26 вересня 2018 року, в столиці Молдови (Кишинів), пройшов майстер-клас «Безопераційне лікування врослого нігтя», як фрагмент дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня «Обґрунтування вибору хірургічної тактики лікування хворих на оніхокриптоз».

Даний семінар проводив аспірант кафедри загальної та невідкладної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика. На майстер-класі були розглянуті основні (консервативні) види корекційних систем, які використовуються при врослому нігті: титанова нитка, NitiUno, CombiPed, Podofix, B\S пластина, мeтод ARCADA, тампонада та інші в практиці практикуючого лікаря. Серед слухачів були присутні лікарі, лікарі-інтерни, медичні сестри, подологи.

Кафедра загальної та невідкладної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика активно проводить налагодження співпраці з нашими колегами із-за кордону.