Google search

26 жовтня 2018 року на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Читання пам’яті Івана Бойченка – 2018»: «Людина. Історія. Суспільство». В заході взяли участь науковці з усіх регіонів України.

Відкриваючи захід із вітальним словом про професора Бойченка Івана Васильовича – відомого українського вченого, академіка Академії політичних наук України, доктора філософських наук, педагога, фахівця у галузі філософії історії та методології науки, до присутніх звернувся директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди чл.-кор. НАН України А. Єрмоленко.

У роботі круглого столу взяли участь науково-педагогічні працівники  кафедри філософії НМАПО імені П. Л. Шупика: завідувач кафедри професор С. Пустовіт із доповіддю «Медичні технології та життєвий світ пацієнта»; професор Н. Бойченко з доповіддю «Конструювання» людини: принцип перестороги у соціальній біоетиці»; к.філос.н. Б. Остапенко з доповіддю «Межі соціального побудови людини: генетичні маніпуляції та духовні ризики» та асистент кафедри Н. Коваленко з доповіддю «Спільносвіт природи та людини в контексті сучасної соціальної біоетики».

У рамках заходу відбулись пленарне та секційні засідання, на яких розглядались та активно обговорювалися такі проблемні питання: соціальне конструювання та комунікативне порозуміння; філософія суспільного: незавершена реконструкція; суспільство: перетворення можливого у дійсне; суспільство як ойкумена: домівка людини.

За результатами роботи круглого столу планується видання тез виступів учасників.