Google search

8 - 9 листопада в м. Яремче, на честь міжнародних радіологічних свят, за участі кафедри радіології відбулись семінари  «Роль технологів у сучасній радіології» та «Роль променевої діагностики в забезпеченні ефективності медичної допомоги першого рівня». 

Заходи організовано Асоціацією радіологів України (АРУ) спільно з Всеукраїнською асоціацією рентгенологів (ВАР) і Українською асоціацією рентген-лаборантів та радіологічних технологів (УАРРТ). Протягом двох днів участь взяло близько 200 радіологів, рентген-лаборантів, радіологічних технологів із багатьох регіонів країни, а також із Канади та Молдови.

Семінар  «Роль технологів у сучасній радіології», що пройшов 8 листопада, в першу чергу, був розрахований на рентген-лаборантів і радіологічних технологів. Перед його початком зроблено колективне фото учасників заходу, що розміщено на сайтах Міжнародного дня радіології (IDoR) та Європейської федерації товариств радіологічних технологів (EFRS). На семінарі обговорювалися питання підготовки рентген-лаборантів і радіологічних технологів у сучасних умовах та впливу новітніх технологій візуалізації та передавання даних на роботу спеціалістів галузі.

9 листопада на семінарі «Роль променевої діагностики в забезпеченні ефективності медичної допомоги першого рівня» з доповіддю «Міжнародний день радіології. Сторінки історії» виступив старший викладач кафедри радіології к.т.н. Юрій Коваленко. Доповідь викликала зацікавленість учасників, оскільки висвітлила не тільки історію дня радіології, а й підкреслила важливість набуття їм міжнародного статусу та спільного святкування з колегами з усіх країн світу. В програму семінару було також включено доповіді з рентгендіагностики патології серця, рентгенсеміотики захворювань легень, променевої діагностики спондилоартритів,  переваг комплексного рентген-ультразвукового дослідження на етапі первинної променевої діагностики, ранньої діагностики раку молочної залози.

Експерти Центру рентгенівських технологій АРУ ознайомили учасників заходу з практичними аспектами роботи лікаря-рентгенолога з інтерфейсами сучасних динамічних цифрових рентгенівських приймачів і розповіли їм про новий проект Центру з забезпечення первинної ланки медичної допомоги якісною рентгенодіагностикою «Допоможемо собі самі». Семінар завершився двома майстер-класами.

Учасники семінарів були задоволені проведеними заходами та висловили щиру подяку їх організаторам та партнерам. Було запропоновано проводити святкування міжнародних радіологічних свят у м. Яремче щорічно.