Google search

29 - 30 листопада відбулася XVIII науково-практична конференція з міжнародною участю «Клініко-технологічні виклики в етапній та реконструктивній хірургії. Вогнепальні та побутові рани. Електрозварювання та з'єднання живих тканин. Діабетична стопа».

Відкрила конференцію проректор НМАПО імені П.Л. Шупика з науково-педагогічної та лікувальної роботи Р. Моісеєнко. З віковим ювілеєм заснування Академію привітав Г. Маринський завідувач відділу «Зварювальні та споріднені технології в медицині та екології» Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона НАН України. Делегат EWMA Sara Rowan та професор Університету Анкари Ethem Gesim представили сучасні можливості міжнародної співпраці. У конференції взяло участь близько 200 фахівців, включаючи представників  Італії, Туреччини, Чехії, Білорусі, Китаю.

Були викладені та обговорені сучасні погляди та напрями досліджень у лікуванні поширених ран та комбінованих поранень, хронічних ран та опіків, зсаднених ран, стопи діабетика,  абдомінального сепсису. Були представлені сучасні погляди на планування опромінення малого тазу, стратегія та технології виконання комбінованих оперативних втручань в цій зоні.  Обговорені методи фіксації тканин, морфологічні прояви диференційованого застосування вакуум-терапії ран, активне ведення ран перед раннім пластичним закриттям, сучасні ендотеліотропні та покривні засоби. Представлені дані по електрозварюванню живих тканин. Визначені основні питання до обговорення на конференції у 2019 році, які будуть опубліковані на сайті конференції http://wounds.org.ua/