Google search

4 грудня 2018 на кафедрі анестезіології та ІТ було проведено заняття із основ невідкладної допомоги при критичних станах для 14 учителів із Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. Присутні учителі викладають для школярів 5 - 9 класів предмет «Основи здоров′я».

Велика зацікавленість та потреба даного тренінгу була сформована необхідністю у підготовці вчителів до занять без попереднього проходження необхідних медичних курсів. Учителям були представлені теоретичні та практичні знання із проведення базових реанімаційних навиків (основи безпеки роботи із постраждалими, виявлення людини, що перебуває у критичному стані та потребує допомоги, проведення непрямого масажу серця, відновлення прохідності дихальних шляхів, демонстрація використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора). Також проведено короткий тренінг із принципів зупинки зовнішньої критичної кровотечі за допомогою турнікетів, тиску на рану та тампонування.

Учителі висловили щиру подяку за організоване навчання та необхідність продовження співпраці із кафедрою анестезіології та ІТ з метою можливих організацій тренінгів для школярів.