Google search

3 грудня 2018 року кафедрою медицини праці, психофізіології та медичної екології НМАПО імені П. Л. Шупика проведено низку освітніх заходів з лікарями клінічних баз та слухачами циклів, присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, який з 1988 року відзначається щорічно 1 грудня.

Метою цього дня є підвищення обізнаності про епідемію ВІЛ-інфекції/СНІДу. В 2018 році він проходив під гаслом «Знай свій статус», також у цей день відзначено його тридцяту річницю – безпрецедентної глобальної кампанії в сфері охорони здоров’я. Просвітницькі та комунікаційні заходи у цей День були присвячені завданням:

  • мотивувати людей пройти експрес-тест, щоб дізнатись про свій ВІЛ-статус і звертатись за медико-соціальними послугами з профілактики й лікування ВІЛ-інфекції;
  • просувати концепцію «Здоров'я для всіх» в роботі служб, що спеціалізуються в області ВІЛ/СНІДу і пов’язаних з ним захворювань, таких як туберкульоз, гепатит і неінфекційні захворювання.

З додатковими інформаційними матеріалами щодо Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом можна ознайомитись на сайтах ВООЗ (посилання) та   ЮНЕЙД (посилання). Епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції/СНІДу Україні за даними МОЗ України наведена за посиланням.