Google search

6 грудня відбулося знайомство слухачів кафедри громадського здоров’я, які проходять цикл спеціалізації за фахом «Загальна гігієна»,  з унікальним об'єктом – заводом «Енергія».

Темпи накопичення побутових відходів останнім часом зростають, біля Києва полігонів (вільних земельних ділянок під сміття) майже не залишилося. Переробка відходів з використанням сучасних технологій спалювання, з дотриманням всіх критеріїв Європейського Союзу щодо збереження навколишнього середовища  – це майже єдина реальна альтернатива утилізації відходів старими методами їх накопичення на поверхні ґрунту.

Збереження навколишнього середовища – це питання №1 для керівництва та всього колективу заводу «Енергія». З метою збільшення потужності та підвищення безпеки діяльності підприємство проходило ряд технологічних модернізацій та оновлення обладнання. Унікальна труба заводу (висотою 120 метрів) забезпечує мінімізацію впливу  залишків продуктів горіння на природу та людину. Використовується обладнання Чехії та Данії, колектив отримав високі оцінки аудиту німецьких експертів. У найближчих планах - посилення  технологій доочищення з використанням хімічних реагентів.

Завод «Енергія» працює цілодобово. Його потужність дозволяє переробити до 1000 тон твердих побутових відходів за добу, що сприяє збереженню використання традиційного палива (вугілля та природного газу). Переробка побутових відходів забезпечує теплом та гарячою водою мешканців мікрорайонів Позняки та Осокорки. Завод підтримує діяльність чорної металургії, поставляючи брикети, виділених з побутових відходів металів.

Під час заняття слухачі мали можливість безпосередньо ознайомитися з особливостями всіх етапів технологічного процесу, відвідати деякі робочі місця, задати питання працівникам заводу.

На сьогодні завод «Енергія» — екологічно безпечне підприємство, оснащене сучасними системами екологічного захисту та моніторингу шкідливих викидів у довкілля. Колектив продовжує розвиватися та готується до проходження у  2019 році стандартизації за критеріями ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту».

Дякуємо керівництву заводу «Енергія» за можливість ознайомитися з технологічними особливостями його діяльності, за багаторічну відданість справі, приклад професійного служіння на користь збереження здоров’я населення та довкілля.