Google search

На сьогоднішній день відбулося вже два засідання сформованої 25 вересня 2018 р. Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба), яка налічує 24 особи у своєму складі, однією з яких є співробітник НМАПО імені П. Л. Шупика – Людмила Федорова, старший викладач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів, кандидат фармацевтичних наук, заслужений працівник фармації України, президент обласної громадської організації «Чернігівська ліга фармацевтів».

Одним з основних напрямків діяльності Громадської ради при Держлікслужбі є проведення громадської експертизи проектів нормативно-правових актів, що регулюють діяльність фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я України. Так, в рамках цього, на останньому засіданні Громадської ради при Держлікслужбі, що відбулося 20 листопада 2018 р., було обговорено двадцять проектів нормативно-правових актів (постанов Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства охорони здоров’я), які стосуються різних аспектів ввезення на територію України, вивезення з території України, транзиту через територію України, державної реєстрації, державного контролю якості, виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту, зберігання, використання, утилізації та знищення лікарських засобів, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також медичних виробів тощо. Усі напрацьовані пропозиції були направлені до відповідних центральних органів виконавчої влади.

В контексті вищезазначеного хорошою традицією стало ініціювання Людмилою Федоровою попереднього обговорення з колегами на кафедрі контролю якості і стандартизації лікарських засобів питань, включених до порядку денного засідання Громадської ради при Держлікслужбі, з метою вироблення колегіальних експертних пропозицій.