Google search

6 - 7  грудня 2018 року, за підтримки НМАПО імені П. Л. Шупика, членами Української асоціації сімейної медицини – викладачами кафедри сімейної медицини й кафедри СМ та АПД  Інституту сімейної медицини було організовано і проведено в автоматизованій аудиторії Академії on-line семінар для викладачів кафедр сімейної медицини України: «Нова міжнародна класифікація для лікарів первинної ланки ІСРС-2».

Протягом дводенного семінару було обговорено низку питань: ознайомлення учасників з 2-ю версією Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ICPC та її основними принципами; навчання слухачів стратегіям впровадження і використання ICPC у медичному документообігу щодо догляду за пацієнтами, управлінні практикою, регіональній,  національній статистиці та наукових дослідженнях у галузі ЗП-СМ; ознайомлення учасників з можливостями проведення сучасних наукових досліджень за допомогою використання ICPC, включно з розробкою системи підтримки прийняття клінічних рішень; сприяння переходу учасників від ролі користувачів ІСРС до ролі викладачів цього інструменту на курсах, семінарах регіональних асоціацій; організація в УАСМ групи викладачів, які раніше пройшли тренінги за різними програмами щодо підготовки методології викладання нової міжнародної класифікації.

Серед тренерів-експертів, які взяли участь у проведенні тренінгу: д-р Ж. К. Солер – член правління EGPRN (Мальта), член Міжнародного комітету класифікації ІСРС WONCA; д-р Н. Буоно - член правління EGPRN (Італія), член Міжнародного комітету класифікації ІСРС WONCA. Переклад презентацій здійснювали аспіранти та викладачі кафедр сімейної медицини та СМ та АПД Інституту сімейної медицини.

В організації та роботі заходу активну участь узяли науково-педагогічні працівники кафедри СМ та АПД: завідувач кафедри, проф., д. мед. н. Л. Матюха, завуч кафедри, доц., д. мед. н. О. Процюк, доцент, к. мед. н. Г. Бацюра, доцент, к. мед. н. Л. Матвієць, аспіранти Н. Гриб, М. Романко та інші.

Після семінару всі учасники отримали сертифікати за підписом міжнародних тренерів, а також електронні матеріали презентацій.