Google search

05 лютого 2020 року відбулось чергове засідання вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету.

Секретар вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету доцент В. Буцька доповіла про стан виконання рішень вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету за результатами моніторингу 2019 р. та перспективи покращення організації роботи вченої ради у 2020 р. Інформацію було прийнято до відома.

Голова комісії з наукової та лікувально-діагностичної роботи професор О. Івахно доповіла про стан підготовки і проведення науково-практичних конференцій кафедр факультету. За підсумками 2019 року кафедри факультету взяли участь у 36 науково-практичних конференціях на державному рівні та 22-х – міжнародних. Участь у конференціях підтверджена тезами, опублікованими у виданих збірниках, сертифікатами для учасників.

Заступник декана доцент С. Соловйов доповів про підготовку науково-педагогічних кадрів та перспективи підготовки резерву на посади завідувачів на кафедрах факультету та популяризація їх діяльності в наукових е-мережах. Деканатом постійно контролюється виконання планів підвищення кваліфікації викладачів, які пройшли курси підвищення кваліфікації, на засіданнях вченої ради. У 2019 році всього підвищили кваліфікацію 31 (46,9 %) НПП, із них: 7 (10,6 %) - із педагогіки, 7 (10,6 %) – з мед. інформатики, 17 (25,7 %) – за спеціальністю (розраховано на 66 НПП). Усі завідувачі кафедр мають резерв, середній вік яких - 47,7 р.

Завідувач кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології, професор Д. Варивончик доповів про стан та перспективи удосконалення лікувально-діагностичної та консультативної роботи на кафедрах медико-профілактичного і фармацевтичного факультету. На факультеті лікувально-діагностичну роботу проводять дві кафедри: промислової, клінічної фармації та клінічної фармакології і медицини праці, психофізіології та медичної екології. Кафедри діють за відповідними положеннями НМАПО імені П.Л. Шупика, виконують нормативні навантаження з лікувально-діагностичної роботи з веденням відповідної документації, активно і продуктивно співпрацюють з власними клінічними базами та іншими ЛПЗ м. Києва, області та України.

За порядком денним відбулось затвердження індивідуального плану наукової роботи аспірантів медико-профілактичного і фармацевтичного факультету.

Затвердження індивідуального плану наукової роботи Даценко Ірини Сергіївни аспіранта заочної форми навчання кафедри організації і економіки фармації на тему дисертації: «Науково-методичні підходи до удосконалення фармацевтичного забезпечення хворих на легеневу гіпертензію» на здобуття наукового ступеня доктора філософії. Науковий керівник – доцент В. Гульпа. Спеціальність 15.00.01 – Технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація. Термін виконання: 2019 – 2023 рр.

Затвердження індивідуального плану наукової роботи Мостепан Тетяни Володимирівни аспіранта заочної форми навчання кафедри управління охороною здоров’я на здобуття ступеня доктора філософії на тему: «Медико-соціальне обґрунтування удосконаленої моделі комплексної реабілітації хворих на ішемічну хворобу серця» за спеціальністю 222 Медицина (14.02.03 соціальна медицина). Науковий керівник – професор В. Горачук. Термін виконання: 2019 – 2023.

Затвердження індивідуального плану наукової роботи Щиріної Катерини Василівни аспіранта вечірньої форми навчання кафедри управління охороною здоров’я на здобуття наукового ступеня доктора філософії на тему: «Медико-соціальне обґрунтування концептуальних засад антикризового управління в багатопрофільному медичному закладі» за спеціальністю 222 Медицина (14.02.03 «Соціальна медицина»). Науковий керівник – професор О. Толстанов, професор кафедри управління охороною здоров’я. Термін виконання: 2019 – 2023.

Затвердження індивідуального плану наукової роботи Клименка Ігоря Анатолійовича аспіранта заочної форми навчання кафедри управління охороною здоров’я на здобуття ступеня доктора філософії на тему «Медико-соціальне обґрунтування удосконаленої моделі оптимізації хірургічної допомоги пацієнтам з патологією щитоподібної залози» за спеціальністю 222 Медицина (14.02.03 «Соціальна медицина»). Науковий керівник – професор О. Толстанов, професор кафедри управління охороною здоров’я. Термін виконання 2019 - 2023.

Затвердження індивідуального плану наукової роботи Боднарук Наталії Миколаївни аспіранта вечірньої форми навчання кафедри управління охороною здоров’я на здобуття ступеня доктора філософії на тему: «Медико-соціальне обґрунтування міжсекторального підходу до реабілітації дітей з інвалідністю з неврологічною патологією» за спеціальністю 222 Медицина (14.02.03 «Соціальна медицина»). Науковий керівник – професор Р. Моісеєнко, професор кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації. Термін виконання 2019 - 2023.

Професор кафедри організації і економіки фармації А. Кабачна представила до затвердження матеріали планування ініціативно-пошукової НДР кафедри організації і економіки фармації на 2020 – 2024 роки на тему: «Науково-методичний супровід фармацевтичного забезпечення пацієнтів із деякими рідкісними (орфанними) захворюваннями системи кровообігу». Науковий керівник НДР: завідувач кафедри доцент В. Гульпа, відповідальний виконавець – професор кафедри, професор – А. Кабачна.

Завідувач кафедри вірусології І. Дзюблик представила до затвердження матеріали планування ініціативно-пошукової науково-дослідної роботи «Прикладні та аналітичні дослідження ефективності етіологічної діагностики збудників гострих респіраторних захворювань та аналіз схем фармакотерапії негоспітальних інфекцій нижніх дихальних шляхів». Керівник НДР – завідувач кафедри вірусології, професор І. Дзюблик, відповідальний виконавець НДР - доцент кафедри вірусології, к.біол.н. С. Соловйов. Термін виконання: 2020 – 2022 рр.

Завідувач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів доцент С. Убогов представив до затвердження матеріали планування науково-дослідної роботи кафедри на тему: «Дослідження складу деяких перспективних лікарських рослин, розробка методів контролю якості та організаційних підходів до управління якістю лікарських засобів і дієтичних добавок». Керівник, відповідальний виконавець: доцент С. Убогов. Термін виконання: 2020 − 2024 рр.

Заплановані науково-дослідні роботи були підтримані вченою радою факультету та рекомендовані до затвердження вченою радою НМАПО імені П.Л. Шупика.

Голова навчально-методичної комісії доцент О. Обертинська представила на розгляд і затвердження навчальний план і програму, перелік практичних навичок та перелік питань до заліку для циклу тематичного удосконалення «Актуальні проблеми сучасних клітинних технологій у біології та медицині» кафедри вірусології, тривалість навчання – 0,5 міс, програми кафедр фармацевтичного профілю: фахового випробування при вступі на навчання, робочі програми навчальної дисципліни «Фармацевтична хімія», «Фармакогнозія», «Ресурсознавство лікарських рослин», «Вирощування лікарських рослин», «Розробка лікарських засобів», «Організація та економіка фармації», «Фармацевтичне та медичне товарознавство», «Фармацевтичне право та законодавство», «Промислова технологія ліків», «Клінічна фармація та фармацевтична опіка», «Фармакотерапія з фармакокінетикою» підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 22 «Охорона здоров’я» спеціальності 226 «Фармація». Усі навчально-методичні матеріали були підтримані та затверджені вченою радою факультету.