Google search

10 березня 2020 року академію відвідав Джон Квін (John Quinn), головний дослідник «Празького центру глобального здоров’я» Карлового університету (м. Прага, Чеська Республіка), який займається проблемами громадського здоров’я та має великий практичний досвід у медицині невідкладних станів, надає експертну допомогу з питань невідкладної допомоги населенню дипломатичним службам, Кабінету Міністрів України, Міністерству оборони України.

На зустрічі з ректором Юрієм Вороненком гість ознайомився з основними напрямками роботи НМАПО імені П. Л. Шупика. Джон Квін високо оцінив досягнення академії в навчальній, науковій та лікувальній роботі, зокрема, що академія однією з перших в Україні здобула ліцензію на підготовку докторів філософії за спеціальністю «Громадське здоров’я».

Сторони зазначили необхідність підвищення якості надання невідкладної медичної допомоги населенню завдяки запровадженню європейських стандартів організації безперервної медичної освіти. На думку учасників, перспективною є участь академії у розробці новітніх стандартів збирання, обробки та аналізу медичної інформації. Іноземна сторона підтримала проведення спільних міжнародних науково-практичних заходів, розвиток академічної мобільності.

Висловлено спільне переконання, що проєкт посилить галузеву україно-чеську співпрацю, як складову реалізації євроінтеграційної стратегії розвитку України, сприятиме досягненню та верифікації міжнародних стандартів в організації та контролі якості невідкладної медичної допомоги населенню.