Google search

11 березня 2020 року відбулось чергове засідання вченої ради НМАПО імені  П. Л. Шупика. Проводив засідання голова вченої ради, ректор академії, академік НАМН України професор Юрій Вороненко.

Ураховуючи спалах коронавірусної інфекції в світі та швидке її поширення в країнах Європейського регіону, першим питанням порядку денного вчена рада заслухала інформацію «Коронавірусна інфекція: виклики, очікування та заходи протидії. Інтенсивна терапія коронавірусної інфекції», підготовлену професором Олександром Дудою, завідувачем кафедри інфекційних хвороб, професором Іриною Дзюблик, завідувачем кафедри вірусології та професором Олегом Лоскутовим, завідувачем кафедри анестезіології та інтенсивної терапії. Вчена рада в обговоренні даного питання продемонструвала свою активну позицію з питань організації роботи академії в умовах загрози завезення й поширення COVID-19 на території столиці.

Професор Раїса Моісеєнко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, доповіла про стан надання медичної допомоги на клінічних базах і в структурних підрозділах НМАПО імені П. Л. Шупика за результатами діяльності в 2019 році. Увагу присутніх було загострено на актуальних питаннях внеску академії в законодавче й нормативно-правове врегулювання організації лікувально-діагностичної роботи клінічних кафедр та закладів охорони здоров’я, що є структурними підрозділами закладів освіти, в умовах реформування системи охорони здоров’я, а також реєстрації науково-педагогічних працівників, які провадять лікарську практику, на платформі e-Health. За результатами обговорення вчена рада прийняла рішення з перспектив лікувально-діагностичного напряму роботи на 2020 рік.

Інформацію про діяльність студентського самоврядування НМАПО імені П. Л. Шупика представив вченій раді Василь Колядінцев, голова студентської ради.

Вчена рада заслухала та ухвалила звіт завідувача кафедри фізичної та реабілітаційної медицини і спортивної медицини професора Олександра Владимирова за період з березня 2013 року по березень 2020 року.

Розглядаючи кадрові питання, вчена рада висунула кандидатури професора В’ячеслава Бережного, професора кафедри педіатрії № 2, професора Івана Зозулі, професора кафедри медицини невідкладних станів, професора Валерія Сільченка, професора кафедри патологічної та топографічної анатомії, на отримання Державної стипендії для видатних діячів охорони здоров’я; присвоїла вчені звання професора: по кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії - д. мед. н. доценту Олександру Галушку, по кафедрі педіатрії - д. мед. н. ст. н. с. Тетяні Куріліній; доцента - по кафедрі сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги к. мед. н. Ганні Бацюрі; старшого дослідника – к. біол. н. Сергію Соловйову.

Вчена рада затвердила індивідуальні плани наукових робіт здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, навчальні плани та програми навчальних циклів, теми науково-дослідних робіт кафедр, локальні нормативні документи і змісти наукових періодичних видань; рекомендувала до видання рукописи навчально-методичних і наукових видань.

Наступне засідання вченої ради НМАПО імені П. Л. Шупика відбудеться 8 квітня 2020 року.