Google search

10 березня 2020 року відбулося засідання комісії вченої ради з наукової роботи та інноваційної діяльності. Голова комісії, проректор з наукової роботи професор Н. Савичук, відкрила засідання та ознайомила присутніх з порядком денним.

Завідувач відділу аспірантури та клінічної ординатури О. Вишнякова доповіла про стан виконання Перспективного плану підготовки науково-педагогічних кадрів НМАПО імені П. Л. Шупика на 2019-2021 роки. Комісія прийняла інформацію до відома.

Наступне питання було присвячене результатам реєстрації науково-педагогічних працівників НМАПО імені П. Л. Шупика на платформах Scopus та Web of Science, яке доповіла завідувач відділу наукових електронних ресурсів та інформаційних технологій О. Рачинська.  Було наголошено, що НМАПО імені П. Л. Шупика має найвищий серед медичних освітніх закладів України показник зростання кількості публікацій за рік, що індексуються базою Scopus, а саме - 36,5%. Відзначено, що співробітники академії найчастіше публікуються в журналі «Ведомости лекарские». Проректор з наукової роботи професор Н. Савичук зауважила, що від кількості публікацій в наукових виданнях, що індексуються базою Scopus та Web of Science залежить фінансування МОЗ на бюджетні науково-дослідні роботи. Члени комісії прийняли інформацію до відома.

Завідувач відділу докторантури та організації наукової діяльності к. мед. н. О.  Сіренко поінформувала присутніх  про запропоновані зміни до складу експертних проблемних комісій НМАПО імені П. Л. Шупика. Також була надана інформація щодо особливостей вимог до публікацій аспірантів і здобувачів ступеня доктора філософії, підготовка яких здійснювалась за «новими» вимогами постанови КМУ № 261 (тобто, підготовка розпочалась з вересня 2016 року) та які планують у 2020 році подавати документи до захисту відповідно до Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, затвердженого постановою КМУ від 06.03.2019 №167.

На розгляд комісії було представлено пропозиції Експертних проблемних комісій щодо персонального складу разових спеціалізованих вчених рад із правом прийняття до розгляду і проведення разового захисту дисертацій:

  • заочного аспіранта кафедри управління охороною здоров’я Бондарь Світлани Олександрівни «Медико-соціальне обґрунтування удосконаленої моделі профілактики травматизму у школярів» на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина» (спеціалізація 14.02.03 «Соціальна медицина») (науковий керівник – професор Михальчук В. М.);
  • аспіранта очної вечірньої форми навчання кафедри акушерства, гінекології та репродуктології Ткачук Роми Романівни «Перебіг вагітності та пологів у жінок з вегетативною дисфункцією, профілактика акушерських та перинатальних ускладнень» на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина» (спеціалізація 14.01.01 «Акушерство та гінекологія») (науковий керівник – чл.-кор. НАМН України професор Камінський В. В.)

Наступне питання було присвячено організації проведення науково-практичної конференції науковим товариством студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених. Голова наукового товариства молодих вчених С. Аугунас  зазначила, що конференція буде присвячена Дню науки, її проведення планується на 15 травня 2020 рік.  Було запрошено взяти активну участь у конференції молодих вчених, аспірантів і докторантів, а також усіх бажаючих науковців.

Секретар комісії д.мед.н. М. Глоба доповіла про підготовку до затвердження зведеного плану науково-дослідних робіт НМАПО імені П. Л. Шупика на 2020 рік, про стан фінансування бюджетних тем науково-дослідних розробок, формування трудових колективів для їх виконання. Також було проінформовано про  стан планування та виконання ініціативно-пошукових науково-дослідних робіт  кафедр.

На засіданні були присутніми 25 учасників.

Наступне засідання комісії відбудеться 07 квітня 2020 року.